ALBUFEIRA. För Norrköping har Linus Wahlqvist varit i ”farozonen” för att bli lämna för utlandet. In i det sista har stjärnan uppvaktats. Nu kan FotbollDirekt.se avslöja hur det handlat om Fiorentina, Napoli, Valencia och Brighton – och hur den 20-årige supertalangen ändå valde att avvakta.
– Jag vet att det funnits konkreta bud. Vi har haft en plan vi jobbat efter, och har tackat nej till fina klubbar, säger Linus Wahlqvist till FotbollDirekt.se.

Linus Wahlqvist har varit ett av januaris mest omskrivna namn. Speciellt den senaste veckan sköt intresset på nytt fart kring den unge Norrköpingsförsvararen.

Enligt uppgifter till FD från flera olika håll låg en klubb som Fiorentina på hårdast. Men där fanns även namn som Napoli, Valencia och Brighton.

Men Wahlqvist tog till sist alltså beslutet att satsa på allsvenskan i vår och över sommarens U21-EM, där han ser speltid som en viktig faktor för att vara med och prestera på topp.

En framgång för Norrköping som fått se många tunga namn försvinna det senaste året, nyligen även Tesfaldet Tekie.
– Än så länge är jag kvar i alla fall. Nej men jag räknar med, eller, jag är kvar i Norrköping nu. Jag ser fram emot den här säsongen, och att göra det bra i allsvenskan igen, säger Wahlqvist till FotbollDirekt.se.

Vi har uppgifter om att ett antal klubbar visat konkret intresse nu i januari, bland annat Fiorentina, Napoli, Valencia och Brighton.
– Jag vet att det funnits konkreta bud. Vi har haft en plan vi jobbat efter, och har tackat nej till fina klubbar. Det kan jag säga. Det är ingen stress, och jag trivs jättebra i Norrköping.

Vilken klubb har legat på mest?
– Jag kan bara säga att det funnits konkreta bud från fina klubbar, sedan har vi haft vår plan som vi jobbat efter, och tackat nej och det ser bra ut.

Det är fina klubbnamn det handlar om, vad har gjort att du tackat nej?
– Det är helheten. Alltifrån vad för typ av klubb, spelare i klubben… det är mycket som ska klaffa. För mig är det viktigaste att få speltid. Som du säger, vissa av de här klubbarna är stora klubbar, vissa hade man kanske hade fått chansen på speltid i ändå. Men det är helheten som ska klaffa.

Vad är det man väger in mest?
– Helheten. Dels planen de har för mig… jag ska ändå ta nästa kliv i karriären och fortsätta utvecklas och förhoppningsvis ta ännu fler steg. Sedan är det klart, ju mer pengar de värvar mig för, desto högre rankad är man också. Och det är viktigt med kompensationen till Norrköping också, att de sätter pris på mig, och vad klubbar är villiga att betala. Så det är mycket.
– Det här blir fjärde året som tänkt startspelare, jag vet inte om Jens (Gustafsson) spelar mig sen eller inte, men jag har ändå spelat en hel del de här åren. Men det ska vara rätt grejer, allt ska klaffa. Som nu i januari kanske det inte kändes rätt, och nu jobbar jag vidare i Norrköping.

Norrköping vill enligt FotbollDirekts källor ha omkring 18-20 miljoner för att släppa sin supertalang.

FotbollDirekt har sökt Wahlqvists agent Anders Karlsson utan framgång.