• Publicerat 28 januari
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

AIK besegrade Syrianska med 4-0 i Södertälje. Två av målen gjordes av Rickson Manisamina och 19-åringen är en spelare som FD:s reporter Casper Nordqvist berömmer efter matchen.
– Han gjorde inte bara mål utan han var också väldigt pigg i sitt spel, konstaterar Nordqvist. 

FEM SNABBA MED CASPER NORDQVIST EFTER SYRIANSKA – AIK 0-4

Din bild av första halvlek?

– En väldigt avslagen och trött historia, men i slutet av halvleken steppade AIK upp och 1-0-målet i den 38:e minuten var kanske hela matchens höjdpunkt. Smart uppfattat av Nils-Eric Johansson som satte igång spelet med ett snabbt och långt inkast till Johan Blomberg. Mittfältarens avslut i bortre var också av högsta kvalitet. Precis före paus satte också Rickson Mansiamina 2-0 för gästerna.

Din bild av andra halvlek?

– Lite mer öppet spel. AIK spelade stabilt utan att höja någon ytterligare växel. Syrianska försökte att skapa men gästernas försvar var lite för bra för superettanlaget. Med drygt tio minuter kvar punkterade Rickson Mansiamina matchen med sitt andra mål för dagen och Patrick Kpozo hann även han smälla in en balja för AIK innan drabbningen var över.

Vilka imponerade i matchen?

– 19-åriga talangen Rickson Mansiamina gjorde inte bara mål utan han var också väldigt pigg i sitt spel. Löpte mycket och låg även bakom Blombergs 1-0-mål. Andra målet var mycket vackert och insatsen bådar gott inför säsongen. Även Johan Blomberg ska ha beröm. Vackert mål och tillsammans med Stefan Ishizaki styrde han och ställde på mittfältet.

Någon som inte kom upp i normal standard?

– Amin Affane brukar vara väldigt vass i träningsmatcherna, men mot Syrianska var han osynlig och åstadkom inte mycket i dagens match.

Syrianska skriver på sin hemsida att de ska vara ett topplag i år. Vad tror du om det?

– Nja, det är ju alldeles för tidigt att svara på, men med tanke på att de fick kriga för att slippa nedflyttning i fjol samtidigt som de har väldigt många spelare på provspel så känns inte laget som något stabilt topplag. Men som sagt, svårt att säga nu så det återstår att se när vi närmar oss superettans premiär.

MISSA INTE – MER OM AIK! 

– Mittfältarens känsla – går att jämföra med forna världsstjärnan 
– Så var matchen – höjdpunkterna från Södertälje 

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
TWITTER
FACEBOOK
INSTAGRAM

ELITEFOOTBALLSveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll