Foto: Bildbyrån

Djurgården gjorde processen kort med Vasalund under den första halvleken på Skytteholm. Laget vann första 45 minuterna med 2-0 och Kerim Mrabti gjorde efterlängtad debut efter mer än ett års frånvaro.
– Det kändes ganska bra, men det är fortfarande lite svårtajmat, säger stjärnan till Cmore.

Kerim Mrabti gjorde ett succéartat 2015 i Djurgårdströjan och utsågs också till årets nykomling på Fotbollsgalan. Under januariturnén ifjol slet han av korsbandet och han missade därmed hela fjolårets säsong.

Under onsdagskvällens träningsmatch mot Vasalund på Skytteholm gjorde Mrabti efterlängtad comeback i Djurgårdströjan. 22-åringen startade på topp tillsammans med Amadou Jawo och Djurgården gjorde både 1-0 och 2-0 i den första halvleken (självmål och Jacob Une Larsson), men Mrabti var ändå inte helt nöjd med lagets insats.

– Vi startar hyfsat bra och hittar fina kombinationer, men sedan fastnar vi på samma kant och så, men vi leder ändå med 2-0 så det var en bra start, säger Mrabti och ger lugnande besked angående sin fysiska status.

– Det känns ganska bra, men det är fortfarande lite svårtajmat. Det är ju första matchen på lite mer än ett år, men det är kul att komma igång och det kommer bli bättre.

(Cmore) Är du hundra procent eller finns det någon oro?

– Jag är absolut inte orolig för knäet utan det är bara den fysiska delen med kondition och så.

Kerim Mrabti byttes ut efter 45 minuter, vilket var planerat från början. Djurgården vann matchen med 2-0.