Foto: Casper Nordqvist

MASPALOMAS/STOCKHOLM. Björn Paulsen är Hammarbys senaste nyförvärv. Den urstarka danska mittbacken har visat prov på bra kvalitéer under lägret på Gran Canaria och han är heller inte sen att hylla lagets tre ledare på planen.
– Kennedy, Khalili och Batan låter mycket, men också på ett bra sätt då de hjälper oss nya spelare väldigt mycket, säger 25-åringen till FotbollDirekt.se.

Dagen före avresan till Gran Canaria gjorde Hammarby klart med danska mittbacken Björn Paulsen från Esbjerg, en övergång som ska ha kostat Hammarby runt två miljoner kronor.

Trots sin relativt unga ålder har Paulsen spelat i den danska högstaligan sedan säsongen 2009/2010, då i SönderjyskE. Fyra år senare gjorde han sin poängmässigt bästa säsong då han på 32 startade matcher gjorde fyra mål och fyra assist från sin mittbacksposition. Efter drygt sex säsonger i SönderjyskE lämnade han i augusti 2015 för ligakonkurrenten Esbjerg där han framförallt användes som ytterback eller mittfältare.

I Hammarby är dock tanken att han under nygamla tränaren Jacob Michelsen ska spela mittback ihop med Joseph Aidoo. Under fredagens matchspel lirade också Paulsen och Aidoo tillsammans och den nya dansken ser potential i samarbetet.

– Vi måste lära känna varandra bättre först, men han är också stark, väldigt stark så jag tror att det kommer bli ett bra samarbete, konstaterar Paulsen för FotbollDirekt.se.

För att vara en försvarsspelare är Paulsen väldigt skicklig offensivt. Under sina nio säsonger i danska ligan har han gjort 17 mål och 16 assist. Tittar man på danskens kropp är det dock styrkan som ser ut att vara hans största vapen, vilket han själv håller med om.

– Ja, jag är ganska stark men jag vill också spela med fötterna, men visst, min största tillgång i mitt spel är styrkan, det är den typ av spelare som jag är.

Hur har första tiden i Hammarby varit?

– Den har varit bra! Det är trevliga spelare i laget som är enkla att lära känna. De har varit väldigt öppna mot mig så tiden har varit bra så här långt.

Efter fredagens träning tvingades de nya spelarna stanna kvar för att bli ”inkilade” av de äldre i laget. Nykomlingarna skulle snurra runt en kon en massa varv och därefter försöka skjuta, vilket flera gånger resulterade i att spelarna ramlade i skottögonblicket på grund av yrsel och för oss åskådare såg det så klart väldigt roligt ut.

– Haha, det var första steget i vår introduktion, konstaterar Paulsen.

Vem bestämde detta?

– Kaptenen Kennedy och sedan också Khalili och Batan.

Vilka har du imponerats lite extra av på lägret?

– Jag tycker att det är en väldigt bra nivå här. Jag spelade med Smarason i Esbjerg och han är bra med bollen. Sedan är jag imponerad av just Kennedy, Khalili och Batan.

De tre bossarna?

– Haha exakt, de låter väldigt mycket som tre kaptener, men också på ett bra sätt för de hjälper oss nya spelare väldigt mycket så det är bra att vi har de killarna i laget.

I samma veva som Jacob Michelsen tillträdde som tränare för SönderjyskE lämnade Paulsen samma klubb för Esbjerg och därmed spelade han bara sju matcher under Michelsens ledning, men han känner ändå att Michelsen är en trygghet för honom.

– Det är väldigt skönt med en dansk tränare här även om han mest pratar engelska samtidigt som vi försöker lära oss svenska, men det är kul att känna någon sedan tidigare, även om jag bara hade honom i tre månader i SönderjyskE.

Han kallas ju för mini-Mourinho. Är det så?

– Han har ju uppnått bra resultat och gör allt på sitt eget sätt så jag håller med. Han är ju inte på samma nivå än men han kommer komma dit.

Har du hört något om Hammarby sedan tidigare?

– Fansen! De är otroliga och jag ser fram emot att träffa dem.

MISSA INTE!

Allt om Hammarby – Gå till FotbollDirekts Hammarby-sida
 ”Jag måste ta chansen, det är dags för det nu”
 Struntar i Claes Hellgrens direktiv: ”För stora ben”

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
TWITTER
FACEBOOK
INSTAGRAM

ELITEFOOTBALLSveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll