Joseph Colley vann för andra året i rad utmärkelsen ”Sveriges mest talangfulla försvarare under 18 år” i FotbollDirekts stora talangpris. U19-landslagets mittback har inte tröttnat på utmärkelsen.
– Det är känns väldigt bra. Första gången är speciell såklart men att få det en gång till är speciellt på ett annat sätt. Det är ett bevis på att man gjort det väldigt bra, säger Colley till FotbollDirekt.se.

Joseph Colley resa i fotbollsvärlden skiljer sig från de flesta andra svenska fotbollsspelares. Nio år gammal kom han till Sverige från Gambia. Hans första klubb blev division 7-klubben Bro IK innan Brommapojkarna fick upp ögonen för stortalangen. Efter några år i klubben tog mittbacken steget till engelska Chelsea under sommaren 2015.

Efter en bra första säsong, där Colley bland annat var lagkapten för det svenska U17-landslaget, har 17-åringen fortsatt att etablera sig i sin nya klubb. Under sin första säsong i klubben var svensken en given startspelare när U18-laget vann den södra delen av den nationella ungdomsserien och han fick dessutom debutera i den ärofyllda FA Youth Cup och i UEFA Youth League (Champions League för U19-lag).
– Det går bra, det rullar på. Jag spelar med U23 nu, ibland med U18. Jag har tränat med A-laget några gånger innan nyår.

Hur var tränaren Antonio Conte?
– Han var en skön tränare, riktigt bra. Han är alltid i action om man säger så, och han är tydlig om hur han vill att allt ska vara.

Vad är nästa steg för dig nu? Kommer du flytta för att få A-lagsspel?
– Den biten har jag inte funderat på än. Nu har jag bara fokus är på att vara kvar i U23. Vi har tio matcher kvar och ligger bra till. Sen har vi U18-serien som vi vann förra året och ska försvara. Det är dom bitarna jag tänker på nu. Att byta klubb vet jag inte. Men att bli utlånad, det beror på vilka alternativ det finns såklart.

Joseph Colley är den uttalade ledaren i Sveriges talangfulla P99-generation, med bland andra Sunderlands Joel Asoro och AIK:s Alexander Isak, som gick till kvartsfinal i U17-EM förra året. I år ska de tillhöra U19-landslaget.
– Det är stort att få spela för sitt land. Alltid skönt att spela med olika spelare från olika lag och att vara kapten är något som är riktigt stort. Att vara ledare på det sättet. Att spela för landslaget är något som jag verkligen uppskattar.

Vad har du för mål inom den närmsta framtiden i Chelsea?
– Det är klart man siktar på A-lagsspel, det är nummer ett. Om det blir i Chelsea eller i något annat lag spelar inte så stor roll. Den närmsta tiden vill jag komma så nära A-lagsspel som möjligt.

Om du får drömma om din karriär, hur långt tror du att du kan gå?
– Det är klart det har alltid varit drömmen att spela för stora lag som Real Madrid, Barcelona eller Chelsea. Det är bra att sikta högt, vilket jag gör. Men min prioritet är att spela A-lagsfotboll.

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
– TWITTER
– FACEBOOK
– INSTAGRAM