Foto: Privat

Zekeriya Ash är bara 19 år gammal men har redan hunnit med spel i Holland och Tyskland. Nu öppnar hans agent upp för en flytt tillbaka till Sverige.
– Det finns väldigt mycket intresse, jag har redan sagt nej till två allsvenska klubbar, säger Özgur Acat till FotbollDirekt.se. 

I februari 2016 kartlade FotbollDirekt samtliga 55 svenska talanger ute i världen. En av dessa var Zekeriya Ash, som då tillhörde holländska Achilles ’29 Groesebeek, som spelar i Hollands andraliga. Sedan dess har den AFC-fostrade 19-åringen även hunnit med spel i den tyska tredjedivisionen i laget Münster. Nyligen bröt den snabbe yttern med klubben och han är nu kontraktslös.

Anbud saknas dock inte. FD erfar att flera klubbar i Sverige, såväl från allsvenskan som superettan, är på jakt efter 19-åringens signatur. Enligt uppgifter till FD är Dalkurd sugna på svensken.

– Det finns många klubbar som jag pratat med, bland annat Dalkurd. Jag själv har en bra dialog med klubben och jag känner många där personligen. Jag tog upp hans namn för dem och han var välkommen att visa upp sig, men jag var tvungen att ta med honom tillbaka till Tyskland för det fanns andra klubbar som också var intresserade, bland annat FC Köln, säger hans agent Özgur Acat till FotbollDirekt.se.

Just nu tränar Zekeriya Ash med Syrianska. Agenten beskriver sin adept som väldigt teknisk och snabb och att den tyska fotbollen egentligen passar 19-åringen bättre då han kan fokusera på offensiven. Trots detta vill Acar att Ash återvänder till Sverige.

– Jag vill att han ska komma tillbaka till Sverige och gör en riktigt bra säsong och verkligen göra kaos. Efter ett och halvt år ska han sedan vara tillbaka utomlands. Det är viktigt att han kommer till en klubb där han får speltid. Det finns allsvenska klubbar som inte har kunskaperna och tålamodet med talanger och då vill jag inte att han ska hamna under deras vingar. Därför har jag redan sagt nej till två allsvenska klubbar. Det spelar ingen roll om det är klubbar från allsvenskan eller Serie A som hör av sig, är tränaren inte duktig på att utveckla talanger är det inte aktuellt.

När vill ni senast få klart med en ny klubb?

– Vi har inte alls bråttom och det finns alternativ. Jag har alltid kontakt med klubbarna och jag känner Ash sedan barnsben. Vi har kontakt varje dag och nu tränar han med Syrianska och han verkar trivas där. Vi får se vad som händer. Han har fått inbjudan till två andra klubbar i superettan som vill att han ska visa upp sig och jag ska prata med dem under veckan. Jag vill som sagt att han hamnar rätt. Han ska vara en startspelare, ingen som ska sitta på bänken.

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
– TWITTER
– FACEBOOK
– INSTAGRAM

ELITEFOOTBALLSveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll