Foto: Bildbyrån

Ängelholm har nya finansiella problem, och den här gången kan det innebära slutet för föreningen. 
– Jag vet att blir väldigt svårt att få våra finansiärer hjälpa oss mer. De har redan sträckt sig väldigt långt, säger styrelseledamoten Mikael Modig till Helsingborgs Dagblad.

Division 1-klubben har kämpat med ekonomiska problem under flera säsonger och har flera gånger varit nära konkurs. Nu har en ny avgift lagts på klubben. Cas, idrottens internationella skiljedomstol, bestämde på fredagen att Ängelholms FF ska betala 304 000 svenska kronor i avgift för den nigerianske spelaren Monday Samuel, som spelade i ÄFF för ett antal säsonger sedan.

”Inte fått sina löner”
De internationella reglerna säger att den första proffsklubben i en spelares karriär ska betala en summa pengar till moderföreningen. Risken fanns att klubben skulle tvingats böta en miljon kronor men Cas gjorde en kompromiss eftersom Ängelholm inte räknas som Samuels första proffsklubb, bara hans första klubb.

Ängelholm har redan betalat en del av avgiften men det saknas nu 180 000 kr för att bli av med skulden. Pengar klubben inte har.
– Anställda och spelare i klubben som inte har fått löner för november och december förra året ska få besked senast på måndag om vi kommer att fortsätta eller inte, säger Modig.

Kan få hjälp
Nu ska Modig träffa en grupp bestående av sju finansiärer som tidigare har visat intresse för att hjälpa klubben med två miljoner kronor, men det handlar inte bara om att få in pengar.
– Nej, det gäller också att vi kan visa upp att vi kan driva föreningen och att vi har ett herrlag som kan spela i division 1. Det handlar om att visa att vi har en framtid, säger han till Helsingborgs Dagblad.

Frågan är om följetongen är över, eller om Ängelholm överlever ännu en gång. Beskedet kommer i början av nästa vecka.

MISSA INTE
– Långa följetongen över – Ängelholm i konkurs
– PÅ FD: Tyst om konkurs från Ängelholm – förbundet får vänta med cup-besked
– Lämnar konkurslaget – tränaren tar med sig mittback