Foto: Bildbyrån

Hammarby har visat intresse för förre Gefle-kaptenen David Fällman. Det blir dock ingen övergång till Bajen för mittbacken.

David Fällman försvann tidigt i fjol överraskande till Dalian Transcendence i Kina. Geflekaptenen som bland annat hade varit aktuell för Djurgården har sedan gjort succé och är numera lagkapten hos kineserna.
Fällman spelade 30 matcher den gångna säsongen i Dalian i nordliga delarna av Kina.

Nyligen kunde FotbollDirekt avslöja att Hammarby visade intresse för 26-åringen och hur man undersökt Fällmans intresse. Huvudpersonen mötte även nyligen FD:s uppgifter med att han smickrades över möjligheten.
– Av respekt mot min nuvarande klubb där jag har kontrakt så vill jag inte uttala mig, sade han då och fortsatte:

– Skulle det vara så att de var intresserade, så är det väldigt, väldigt lockande med tanke på hur stor och mäktig klubb det är.

Det blir dock ingen övergång. David Boo Wiklanders möjliga tilltänkta ersättare har flugit tillbaka till Kina för att slutföra sitt tvåårskontrakt.
Ett kontrakt med en månadslön som enligt FD:s uppgifter ligger på 275 000 svenska kronor, netto. 3,3 miljoner netto i årslön därborta, för mittbacken. Pengar som förstås inte går att matcha för en allsvensk klubb.

Hammarby arbetar nu på andra mittbacksspår och enligt Ekstrabladet så är 25-årige dansken Björn Paulsen från Esbjerg högaktuell.

Ola Gustavsson – Anton Zetterman