hamad Foto: Bildbyrån

Malmös förre detta lagkapten Jiloan Hamad har flera gånger öppnat för att återvända till sin förra klubb. Men MFF har dörren stängd säger uppgifter till Kvällsposten
– Vi är nöjda med den trupp vi har just nu, sade sportchefen Daniel Andersson när Malmö premiärtränade under tidsdagen. 

Jiloan Hamad lämnade Malmö som bosman till tyska Hoffenheim i oktober 2013. Han hade då varit lagkapten både för MFF och för det svenska U21-landslaget och var på väg att slå sig in i det svenska A-landslaget. Men Hamad drog på sig en korsbandsskada som har hindrat honom från att ta en plats i sin tyska klubb.

Mittfältaren har nu varit tydlig med att han vill lämna Hoffenheim för att få garanterad speltid. Den tyska klubben har gått med på att låta honom lämna gratis under vinterfönstret och Hamad själv kan tänka sig att sänka sin lön för att få speltid någon annanstans.
– Pengar är inte ett problem här. Vi vill hitta en lösning, sa hans agent Ferhat Cifci till tyska Bild förra veckan.

MFF säger nej
MFF:s sportchef Daniel Andersson uppges ha löpande kontakt med tidigare MFF-spelare och Hamad är en av dem. Enligt uppgifter till Kvällsposten ska Hamad ha uttryckt sin önskan om att återvända till MFF. Problemet är att MFF inte vill ha tillbaka 26-åringen.

Andersson vill banta ner sin trupp och speciellt mittfältet har för stor konkurrens i dagsläget. Enligt tidningen vill klubben istället sälja tre, fyra spelare.
– Så är det. Även om fjolårets skador visade att det inte behöver vara fel att ha fler spelare än så.

MISSA INTE
– Hamad lämnar Hoffenheim: ”Jag är fri att gå gratis”
– Rosenberg om vinterfönstret: ”Malmö kan bestämma allt”
– MFF uppges hugga på Nabil Bahoui: ”Respekterar Malmö starkt”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *