Foto: Bildbyrån

Den svenska landslagsbacken Martin Olsson är nära att slutföra en flytt till Premier League, uppger brittiska The Telegraph under onsdagen. 

Enligt tidningen är Swansea City nära en övergång av vänsterbacken som ska ersätta Neil Taylor, som uppges ha fångat Crystal Palace intresse.

Swansea ligger just nu på nedflyttningsplats men nye tränaren Paul Clement hoppas att vända på walesarnas svaga säsong genom att förstärka under vinterfönstret. Martin Olsson skulle isåfall bli tränarens första nyförväv.

Martin Olssons kontrakt går ut i sommar och därför ska hans klubb Norwich City vara öppna för att sälja svensken i januari för att inte låta honom gå gratis senare. Enligt tidningen ska Swansea ha lagt ett bud på 5 miljoner pund, motsvarande 55 miljoner kronor.

Martin Olsson har tidigare gjort flera säsonger i Premier League för bland andra Blackburn Rovers och Norwich City. Sammanlagt har han 146 PL-matcher i bagaget.