Foto: Bildbyrån

Superettan-klubben Dalkurd har värvat den tidigare Elfsborgs- och AIK-anfallaren Mohamad Bangura. Han kommer senast från kinesiska Dalian Yifang.

Mohamad Bangura har ryktas återvända till den svenska fotbollen sedan han rev kontraktet med sin kinesiska klubb Dalian Yifang. Men det blev varken en återkomst till AIK eller Elfsborg, istället har anfallaren presenterats av Dalkurd.
– Känns mycket bra att ha kommit till Dalkurd. Jag kommer till en ung förening med ambitioner att spela högre upp i seriesystemet. Jag har sett Dalkurd spela fotboll och det är ett sätt jag föredrar att spela fotboll på. Mina förväntningar på säsongen är att vi självklart ska ta steget upp till Allsvenskan. Vi måste vara ödmjuka inför uppgiften och jobba hårt för att nå dit, säger Bangura till klubbens hemsida.

”Kommer smälta in på nolltid”
2010 gjorde Bangura debut i svensk fotboll för IFK Värnamo (då i Division 1 södra). Efter en halv säsong och 13 mål på 12 matcher, började de allsvenska klubbarna dra i den målfarlige anfallaren. AIK vann kampen om hans signatur och Bangura kritade på ett 3,5 års avtal. Via Celtic, AIK(lån), Elfsborg(lån), Istanbul BB återvände Bangura till AIK i december 2015. Men det blev bara ett år innan klubben sålde honom till Dalian Yifang. Men nu är han alltså åter tillbaka i Sverige.
–  Vi är mycket stolta över att presentera Mohamed Bangura som den senaste medlemmen av Dalkurdfamiljen. Förutom tonvis med erfarenhet får vi i Bangura en stark och skicklig spelare som passar väl in i det sätt som Dalkurd vill bedriva sin fotboll. Att han utöver detta är en toppenkille både på och utanför plan gör att han kommer smälta in i laget på nolltid, säger Dalkurds tränare Poya Asbaghi om sitt nyförvärv.

Hälsning till fansen
Dalkurd hamnade på fjärdeplats i superettan under fjolåret och var endast en poäng ifrån att få kvala upp till allsvenskan.
– Har en hälsning till fansen och det är att vara positiva och ge oss stöd säsongen ut. Jag är övertygad om att vi kan fortsätta den här resan tillsammans och på så sätt åstadkomma nya triumfer. Jag önskar dessutom alla en god fortsättning på det nya året. Vi ses på läktarna!, hälsar Bangura.

MISSA INTE
– Så mycket fick AIK för Bangura – siffror för Kinaförsäljningen
– Bangura bryter i Kina – men AIK nobbar återkomst
– Bangura hyllas: ”En på många sätt historisk spelare i AIK”