Foto: Bildbyrån

Manchester Uniteds tränare José Mourinho har valt ut sina transfermål, samtidigt som flera spelare ryktas vara på väg bort från klubben redan i janauari. 
– Jag är övertygad om att i detta transferfönster kommer vi att agera säljare, inte köpare, säger Mourinho enligt Daily Mail

Spelarna som Mourinho kan tänka sig att sälja i januari är fransmannen Morgan Schneiderlain, holländaren Memphis Depay och belgaren Adnan Januzanj.
– Jag blev informerad av Mr Woodward att det är mer än troligt att Morgan kommer att lämna för Everton, berättade tränaren för klubbens hemsidan inför matchen mot Hull.

Schneiderlain anslöt sommaren 2015 och fick spela 39 matcher för förre tränaren Louis van Gaal under sin första säsong, men under Mourinho har det endast blivit fyra starter och fem inhopp när Ander Herrera och Michael Carrick har visat sig fungera som mittfältspar.

Lyon visar intresse
Yttermittfältarna Memphis Depay och Adnan Januzaj har också intresserade klubbar efter sig. Enligt Daily Mail ska båda finnas med på franska Lyons lista över transfermål. Även Evertons holländske tränare Ronald Koeman sägs vara förtjust i sin landsmann Depay men har ännu inte lagt ett bud.
– Vi vill tjäna pengar så att vi kan spendera under sommaren, som vi gjorde i år med våra fyra värvningar, säger Mourinho.

Samtliga värvningar från sommarfönstret, Mourinhos första som United-tränare, har imponerat under säsongen. Eric Bailly, Henrikh Mkhitaryan, Paul Pogba och Zlatan Ibrahimovic har varit starkt bidragande under säsongen. Nu vill tränaren få in fler av ”sina egna spelare” i truppen.

Vill få in tre spelare
Mourinho har enligt tidningen sagt att han behöver tre transferfönster för att göra Manchester United till ett titelvinnande lag i Premier League. Och redan nu ska portugisen ha siktat in sig på tre spelare han vill få in under sommarfönstret, hans tredje övergångsfönster.

Det handlar om Atletico Madrids franska anfallstjärna Antoine Greizmann, svenska mittbackstalangen Victor Nilsson Lindelöf och Monacos franska mittfältsankare Tiemoue Bakayoko.

FotbollDirekt har tidigare rapportert om Uniteds intresse för Nilsson Lindelöf men övergången ser ut att dröja fram till sommaren. Mourinho ska ha beundrat Greizamann länge och ser Bakayoko som ersättare för 35-åriga Michael Carrick på Uniteds mittfält.

MISSA INTE
– Mourinho stänger dörren för Lindelöf – VSK: ”Vi kan inte kontrollera någonting”
– Zlatan om att tysta kritiker: ”Jag tvingar dem äta sina kulor”
– Guillous nya attack mot Zlatan: ”Ingen vågar kritisera honom”