Foto: Bildbyrån

Malmö stad kommer att bygga en hybridgräsmatta vid Stadionområdet i Malmö centrum. Det klubbade Malmös kommunstyrelse igenom under onsdagen, skriver Sydsvenskan.  

Politikerna i Malmös kommunstyrelse har bestämt att plan fem och sex kommer att byggas om till en stor fotbollsyta med en hybridgräsmatta. Ombyggnaden kommer att vara klar tidigast under sommaren 2017 och beräknas kosta 23 miljoner kronor.

Malmö FF ska stå för kostnaden via ett tioårigt avtal med fritidsförvaltningen.
– Vi är i det här fallet överens över blockgränserna i nämnden. Inget är så enande för Malmö stad som MFF. Vi hittar alla på läktarna, från 80-åringen med rullator till unga tjejer. Alla samlas på läktaren för att heja fram ”di blåe”. Det är jätteviktigt för mig att de ska känna att vi vill stötta dem helhjärtat. Jag uppfattar att vår förvaltning har en god dialog med MFF, har Frida Tollmyr (s), kommunalråd och ordförande i Fritidsnämnden tidigare sagt till Sydsvenskan.

Hybridgräs är en blandning (hyrid) mellan natur- och konstgräs. Ljungby var först med att lägga en hybridgräsmatta i Sverige och nu följer alltså Malmö FF efter.
– Vi är mycket nyfikna på det som ett alternativ till konstgräs, som ju ger vissa miljöeffekter och är ganska dyrt, även om man får ut många timmar, sa Frida Trollmyr.