• Publicerat 11 januari, 2017
  • Skrivet av FotbollDirekt
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Häcken ser ut att förlora John Owoeri. Den allsvenske skyttekungen med 17 mål i sitt bälte från förra året uppges hamna i Kina, något FD avslöjade i förra veckan. I dag slår Häckens sportchef fast att man kommer att agera.
– Vi har inte varit rädda och är inte rädda för det här men vi ska ersätta Owoeri om han försvinner, betonar Sonny Karlsson för FotbollDirekt.se.

John Owoeris affär med kinesiska Baoding Rongda är alltså redan överenskommen – men ännu inte officiell. Det har FotbollDirekt avslöjat, en affär värd 6,5 miljoner kronor.
Häcken ligger nu beredda att handla. Owoeri ska ersättas. Det är sportchef Sonny Karlsson och nye Mikael Stahre överens om. Man kommer inte att nöja sig trots två toppnamn som Alhassan Kamara och skadade Paulinho.

Häckens sportchef bekräftar nu beslut om att ersätta den allsvenske skyttekungen.
– Vi har ju gott om tid på oss och vi har alltså två starka namn i både Paulinho och Crespo som verkligen vill visa vad han kan, så vi är lugna. Ja, vi upplever arbetsro. Vi har ju vad vi vill ha, säger Sonny Karlsson till FotbollDirekt.se.

– Vi har ju vetat att det varit rassel kring John. Det har vi vetat och är beredda på. Men annars ser det lugnt ut.

Men namnet som blir Owoeris kronprins ser inte ut att komma långt bortifrån. I nuläget finns inga planer på att resa utomlands och scouta. Häcken som genom åren bland annat varit i Ghana och i Brasilien.
– Nej, det finns ingenting sådant. Man kan väl säga att Häcken flyttat fram sina positioner och nu tar mer spelare här hemifrån, även från allsvenskan.

Har Mikael Stahre haft tydliga önskemål om enskilda namn han vill att ni borde gå för?
– Nej, det har han inte. Inte så, att honom ska vi ha. Men det är klart att vi bollar tänkbara namn.

Och resurser finns. Häcken som allsvenskans näst rikaste klubb beräknas ha 60 miljoner i eget kapital, till det ska läggas ytterligare cirka 6,5 miljoner för Owoeri.

– Vi kan ersätta och vi har råd men samtidigt ska vi inte bara springa med. Vi har tid på oss och har även ett namn som Demba som håller hög klass som anfallare om det skulle behövas.

Hur skulle du se på att ni för första gången blir en uttalad guldfavorit – och inte enbart en dark horse?

– Alltså vi har ju snurrat några år nu som toppkandidat och vi blev tia förra året. Så vi ska inte tänka så mycket på det där, oavsett vad experterna kommer att utse. Vi ska bara hålla låg profil och inte tänka så. Det blir bäst så även om jag inte tror att vi kommer att utnämnas till en av guldfavoriterna.

MISSA INTE! 

Allt om BK Häcken – Gå till FotbollDirekts BK Häcken-sida
Allsvenskans skyttekung – nu lämnar han för utlandet 
Allsvenskans bästa värvningar – Häckens smarta satsning

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
– TWITTER
– FACEBOOK
– INSTAGRAM

ELITEFOOTBALL – Sveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll