Foto: Bildbyrån

Noah Sonko Sundberg är tillbaka i AIK efter utlåningen till Gif Sundsvall. Det var blankt nej till en fortsatt utlåning från Gnagets sida:
– De visade tydligt att de ser honom i AIK 2017, säger Sundsvalls sportchef Urban Hagblom till FotbollDirekt.se. 

Noah Sonko Sundberg lånades ut från AIK till Gif Sundsvall inför vårsäsongen i fjol, och lånet förlängdes under sommaren till säsongen ut. Mittbackstalangen fick stort förtroende och landade på 23 allsvenska starter i fjol. Men någon fortsättning under våren i år var det aldrig tal om, även om Sundsvall gärna sett det.

Klubbens sportchef Urban Hagblom säger att man den här gången fick ge sig.

– Ja, det var tydligt från AIK:s sida att det ville ha tillbaka Noah efter den sista utlåningen och vi har inte haft några diskussioner efter det. Det var inget snack, de§10 visade tydligt att de ser honom i AIK 2017, säger Hagblom till FotbollDirekt.se.

– Det är klart att vi gärna hade behållit Noah men ingångsvärdet i det här var att han skulle vara hos oss, få speltid i allsvenskan och utvecklas i vår miljö, samt självklart att vi skulle få nytta av honom då han är en väldigt duktig fotbollsspelare.

Sundsvall har till viss del redan ersatt Sonko Sundberg i och med värvningen av David Myrestam från Haugesund. En spelare som lämnade Sundsvall för den norska klubben 2012, var ytterback. Men som i Norge skolats om och i Giffarna ser man honom nu som mittback.

– Han lämnade oss som ytterback men de har spelat med en trebackslinje och han har varit mittback där. Så nu tänker vi oss honom som mittback, men vi har sagt att vi ska ha in en till försvarare i truppen. Sedan om det är en renodlad mittback, ytterback eller någon som kan gå in på bägge positionerna… det får vi se.

MISSA INTE! 

Allt om AIK – Gå till FotbollDirekts AIK-sida
Allt om Gif Sundsvall – Gå till FotbollDirekts Gif Sundsvall-sida

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
TWITTER
FACEBOOK
INSTAGRAM

ELITEFOOTBALLSveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll