Eikrem Foto: Bildbyrån

Malmö FF har fått tillbaka Magnus Wolff Eikrem. Nu på morgonen gör han sin första 100-procent-träning sedan i september och den då svåra stukningen.

– Men han har en liten funktionsnedsättning i en muskel som styr stabiliteten i fotleden, säger Malmös sjukgymnast till Sydsvenskan.

– Han får liten smärta vid vissa riktningsförändringar och tillslag. Därför ska vi jobba med tejpning och specifik träning, fortsätter Jesper Robertsson.

Ett viktigt besked för Malmö FF har alltså kommit. Eikrem ser ut att må bra och kan starta säsongen från första ögonblick. Arbetsro där då åtminstone för MFF med tanke på att Adu nyligen släppts till utlandet.
Eikrem ser inte längre ut att känna minsta tveksamhet.
– Vi jobbar dock parallellt med det som han går ut i full fotbollsträning. Vi har bestämt att det är bäst att låta honom fortsätta i full belastning.

I Abu Dhabi ser det emellertid mindre bra ut med Pa Konate som fick bryta matchen mot Elfenbenskusten. Onda känslor i ena ljumsken.

– Jag har pratat med landslagets medicinska team. Det är inte en bristning, utan en muskel i ljumsken som är överansträngd. Men de tar de säkra före det osäkra och lägger honom med mindre träningsbelastning de närmaste dagarna, säger han till Sydsvenskan.

MISSA INTE – MER OM MFF
– Allsvensk debut som 17-åring 2013 för MFF – nu på väg ner 

– Inte alls glad på Malmö-fansen – tar avstånd

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *