• Publicerat 9 januari, 2017
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Vilka allsvenska klubbar har gjort bäst nyförvärv hittills? FD:s krönikör Magnus Österberg lyfter här fram tio värvningar som han håller som de främsta hittills. 

Det är tidigt i januari, men flertalet allsvenska klubbar har förstärkt med flera spelare. Vilka som är de bästa värvningarna så här långt? FD:s krönikör Magnus Österberg har plockat fram tio namn.

– Jag har utgått i från det sportsliga, även om det endast är några övergångssummor att tala om i ett fåtal av fallen här. Det här är spelare som jag tror kommer förstärka sina lag direkt, och det har varit avgörande. Även om flera av dessa spelare också kan bli större försäljningar i framtiden, säger Österberg.

– Av de större klubbarna så är det Elfsborg som är hundraprocentiga – Jesper Karlsson och Alex Dyer är klockrena, två spelare som kommer gå in från start och förbättra laget. AIK har också värvat smart i Jesper Nyholm som jag tror mycket på.

Tio värvningar som sticker ut hittills, enligt Magnus Österberg:

* Jesper Karlsson, 18, mittfältare, till Elfsborg (från Falkenberg)

Magnus Österbergs kommentar: ”Jättebra värvning. Spelartypsmässigt passar han perfekt in i Elfsborgs spel, jag tror han får en liknande roll som han hade i Falkenberg men med ännu mera frihet. Får han det så är jag tämligen övertygad om att han kommer göra många poäng”.

* Alex Dyer, 26, mittfältare, till Elfsborg (från Östersund)

Magnus Österbergs kommentar: ”En av de absolut bästa mittfältarna i allsvenskan, stor arbetskapacitet och en ledartyp. Han får en omgivning som passar honom och jag tror att han blir väldigt nyttig för Elfsborg”.

Jesper Nyholm, 23, försvarare, till AIK (från Dalkurd)

Magnus Österbergs kommentar: ”Var kanske den allra bästa försvarsspelaren i hela superettan i fjol. Kommer till ett lag med väldigt tydlig spelidé och han kommer få möjlighet att höja sin nivå ytterligare. Mycket mycket smart värvning av AIK”.

* David Boo Wiklander, 32, försvarare, till IFK Göteborg (närmast från Hammarby)

Magnus Österbergs kommentar: ”Ganska lik de mittbackar han konkurrerar med. Men han har ledaregenskaper som räcker väldigt långt och egenskaper också i spelet som håller fortfarande”.

* Erik Friberg, 30, mittfältare, till Häcken (från Seattle Sounders)

Magnus Österbergs kommentar: ”Erfaren spelare som spelat allsvenskan förut och gjort det väldigt bra. En spelare Micke Stahre får nytta av direkt, går rakt in i startelvan och förbättrar den”.

Johan Bertilsson, 28, mittfältare, till Östersunds FK (närmast från Gefle)

Magnus Österbergs kommentar: ”Bertilsson som i princip alltid levererar poäng, han gjorde det också i fjol i ett bottenlag. Glad att han får chansen i en klubb där hans egenskaper kommer ännu mer till sin rätt, torde passa väldigt bra in i Östersunds sätt att spela”.

* Simon Skrabb, 21, mittfältare/anfallare, till IFK Norrköping (från FF Jaro)

Magnus Österbergs kommentar: ”Samma sak som med Bertilsson, poängspelare i ett bottenlag i fjol och många fina kvaliteter. Lite oslipad ännu, men kommer till en miljö och ett lag som jag tror kommer passa som handen i handsken”.

* Joshua Wicks, 33, målvakt, till Sirius (närmast från AFC Eskilstuna)

Magnus Österbergs kommentar: ”Nykomlingar behöver alltid bra målvakter, och det här är en bra keeper. Det har han visat i flera år”.

* Stefan Karlsson, 28, försvarare, till Jönköpings Södra (närmast från Östersund)

Magnus Österbergs kommentar: ”Inte för att Stefan Karlsson är en fantastisk spelare, men han är en perfekt spelare för J-Södra – de vet vad de får, han kommer in med sin erfarenhet och han kommer passa bra in i det sätt de spelar på”.

Filip Rogic, 23, mittfältare, till Örebro SK (närmast från AFC Eskilstuna)

Magnus Österbergs kommentar: ”Jättenyttig spealre, duktig mittfältare som har många egenskaper. Kommer tillföra många saker nu när han får en förmodat bättre omgivning. Allsidig, både offensiva och och defensiva kvaliteter. Ingen junior heller, han har varit med ett tag och har skinn på näsan”.

Bubblare: Kristinn Freyr Sigurdsson, 25, mittfältare (till Gif Sundsvall) Souleymane Kone, 20, försvarare (till Djurgården), Johan Mårtensson, 27, mittfältare (till Örebro SK), Tom Pettersson, 26, mittfältare (till (Östersund), Stefano Vecchia Holmquist, 21, mittfältare/anfallare (till Sirius).

MISSA INTE!

Allt om Allsvenskan – Gå till FotbollDirekts Allsvenskan-sida

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
TWITTER
FACEBOOK
INSTAGRAM

ELITEFOOTBALLSveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll