Foto: Bildbyrån

Emil Forsberg har stått för höstens genombrott menar Bundesliga-kollegorna. Det visar en årliga omröstningen i tidningen Kicker. Svensken är också ligans näst bästa spelare.

När samtliga spelare i den tyska högstadivisionen har fått rösta fram vem de tycker har gjort det största genombrottet är det svensken Emil Forsberg som vinner med 20,6 procent av rösterna. Närmast bakom var Dortmund-nyförvärvet Ousmane Dembele som fick 15,5 procent.

Näst bäst i Bundesliga
I den prestigefulla omröstningen om årets spelare, fick Dortmunds skyttekung Pierre-Emerick Aubameyang 33,6 procent av rösterna och tog hem priset. Men därefter fick Forsberg flest röster från sina motståndare, hela 23,1 procent av de 238 Bundesliga-spelarnas röster.

Svenskens lag Leigzig har imponerat stort som nykomlig och ligger för närvarande på andra plats i tabellen bakom Bayern München och Forsberg har bidragit med fem mål och nio assist hittills.

Inte första priset
Detta är inte första utmärkelsen svensken får i år. Förra veckan valde tidningen Kicker själva ut svensken till ”Bundesliga bästa offensiva mittfältare” och på Fotbollsgalan valdes han till ”årets mittfältare” före Kim Källström och Albin Ekdal som också var nominerade.

MISSA INTE
– Efter alla spekulationer – Leipzig-bossen försäkrar: ”Lovar att Forsberg stannar”
– PÅ FD: Forsberg-succé kan ge miljonbelopp: ”Inget vi går och hoppas på”
– Plattfall för Forsberg – rött kort och krossad