Foto: Bildbyrån

Allsvenska nykomlingen AFC Eskilstuna har tappat tränaren Özcan Melkemichel till Djurgården. Kan Melkemichel ta med sig spelare till Blåränderna? Det är inget som bekymrar nykomlingen:
– Jag vet inte om de söker spelare på just de positionerna, säger AFC:s sportchef Azad Budak till FotbollDirekt.se.

AFC United överraskade stort och tog en direktplats till allsvenskan. Nu har klubben flyttat till Eskilstuna, och arbetet med att sätta ihop en allsvensk trupp inför 2017.

Anfallaren Mohamed Buya Turay, som gjorde tio mål och sju assists den gångna säsongen, skrev i förrgår på ett nytt kontrakt med klubben. Han är nu AFC:s spelare till och med säsongen 2019.

– Det känns jättebra. Folk kommer börja se snart vilken bra spelare det är. Vi hade redan honom på kontrakt över nästa år, men vi kände att vi ville säkra upp honom, för många börjar få upp ögonen för honom, säger AFC:s sportchef Azad Budak till FotbollDirekt.se.

Men flera andra av de viktigaste spelarna har utgående kontrakt. Mittbacken Daniel Jarl och mittfältaren Filip Rogic bland dessa. En spelare som också är het efter en mycket stark säsong är offensive mittfältaren Omar Eddahri.
Han har – liksom Jarl – en bakgrund i Djurgården, och Eddahri har kopplats ihop med en Djurgården-flytt tidigare. Under säsongen som gick så värvade Blåränderna också Othman El Kabir från AFC.

När Özcan Melkemichel presenterades som ny tränare i Djurgården så bekräftade han att det kan bli aktuellt att hämta fler spelare från AFC. Hans assistent Ivan Ristic blev nyligen klar för klubben.

Azad Budak bekräftar att det är stort intresse för de nämnda spelarna, men fruktar inte att Djurgården ska brandskatta dem.

– Om jag kunde berätta hur många klubbar som rycker i våra spelare… det är ett väldigt stort intresse. Jag tror inte det är någon av de andra klubbarna som gått upp (Sirius och Halmstad) som har det på samma sätt. Men vi är lugna. Omar har vi redan på kontrakt, och vi för förhandlingar med Jarl och Rogic. Det ser ljust ut.

– Men jag vet inte, med de här spelarna du nämner nu… om det är de positionerna som Djurgården vill värva in spelare på? Vi kan ju vända på det, kanske det blir så att vi värvar spelare från dem istället, säger Budak och skrattar. Tidigare Djurgården-tränaren Pelle Olsson är klar, och assisterande tränaren Anders Johansson kom nyligen in till AFC.

Efter det allsvenska avancemanget så lär det krävas lite mer ekonomiskt för att förlänga med de spelare man vill ha kvar, medger Budak.

– Det är klart att man måste göra en viss ekonomisk justering. Samtidigt tror jag också att det blir mer attraktivt för dem i och med att vi nu har helt andra faciliteter, en egen arena, ja, vi har en hel stad bakom oss.

Vad gäller Jarl och Rogic så hoppas sportchefen på ett snabbt avslut.

– Nu är spelarna på semester och det måste de få ha, det har varit en lång säsong för dem. Men vi förhandlar med deras agenter. Vi vill få det klart så fort som möjligt. Helst nu i december, vi hoppas på det.