Karlbergs BK fick nyligen enorm uppmärksamhet när man kvalade till division 1 mitt i natten. Nu får ”Kvalvaka”-laget ny tränare – enligt FD:s uppgifter så tar förre AIK- och Djurgården-spelaren Pierre Gallo över Karlberg.
– Det kan jag bekräfta, säger Karlbergs sportchef Lennart Sandahl till FotbollDirekt.se.

Karlbergs BK övertygade som nykomlingar och slutade tvåa i sin division 2-serie den gångna säsongen.

Det ledde hela vägen till division 1-kval mot IFK Luleå, där den första kvalmatchen den 10 november fick överraskande stor medieuppmärksamhet – efter att Luleås spelarbuss fastnat i snökaos på väg till match så fick matchen spelas mitt i natten.

Allt eftersom spred sig nyheten om nattmatchen på sociala medier under hashtaggen #kvalvaka (det var dygnet efter USA-valet) och till och med svenska landslaget med John Guidetti i spetsen följde matchen.

Sedan dess har dock Karlberg fått se succétränaren Kalle Karlsson lämna. Karlssons arbete som sportjournalist hos Aftonbladet och Discovery tar för mycket tid från tränarjobbet och när kontraktet gick ut så valde han att inte fortsätta.

Nu har klubben hittat en ersättare för Karlsson.
Enligt uppgifter till FotbollDirekt så tar tidigare AIK-och Djurgården-spelaren Pierre Gallo över som tränare. 41-årige Gallo gjorde sammanlagt 100 allsvenska matcher 1992-2004, i AIK, Djurgården och Landskrona BoIS. Han representerade även IFK Norrköping i superettan (2005-2006).

Gallo avslutade spelarkarriären i IK Frej 2012, och har sedan dess varit assisterande tränare i just Frej, sedan Brommapojkarna i fjol och i år har han assisterat Pascal Simpson i Vasalund. Nu har han klart med sitt första uppdrag som huvudtränare på seniornivå.

Enligt FD:s uppgifter har Gallo skrivit på ett ettårskontrakt med Karlberg. Klubbens sportchef Lennart Sandahl väljer att bekräfta uppgifterna:

– Det kan jag bekräfta. Det är jättekul att vi lyckats knyta till oss Gallo. Vi vill fortsätta på våra inslagna väg och satsa på unga utvecklingsbara spelare, och spela en tempostark och attraktiv fotboll, och vi känner att han är rätt man för uppdraget, säger Sandahl till FotbollDirekt.se.

– Vi fick bra referenser på honom och han var vårt förstaval, så det känns jättebra också. Dels har han en lång elitkarriär bakom sig, sedan har han verkat på hög nivå i en assisterande roll. som tränare Vi har velat ha en tränare som precis som spelarna har framtiden för sig, som ser detta som ett steg i sin utveckling. Precis som vi vill ha hungriga spelare så vill vi ha hungriga tränare.

Har uppmärksamheten kring kvalvakan gjort det enklare för er i rekryteringsprocessen?

– Om det är den i sig eller att vi gjort en bra säsong… det är väl en kombination. Men man märker att väldigt många i Stockholmsfotbollen har koll på vad vi gör numera. Om vi backar två år så var vi som klubb inte på kartan på samma sätt. Så det är kul.