Foto: Bildbyrån

Nyligen tappade Landskrona Bois mittfältaren Jonathan Levi till Öster och nu står det klart att även skyttekungen Erik Pärsson lämnar division 1-klubben. Anfallaren har kritat på för Falkenberg.

Säsongen 2002 var Landskrona Bois allsvenskans stora överraskning. Nykomlingen var länge med i titelracet och med spelare som Alexander Farnerud, Danijel Milovanovic och Daniel Nannskog charmade skåningarna många fotbollsälskare.

Tre säsonger senare trillade laget ur allsvenskan och för två år sedan åkte de även ur superettan.

I år var Bois nära att klivet upp till superettan igen, men det gjorde i stället Öster och Norrby. Just Öster med Matias Concha som sportchef värvade nyligen in 20-årige Jonathan Levi som i år gjorde åtta mål från sin mittfältsposition i Bois.

Nu står det även klart att ännu en Landskronaspelare lämnar för spel i superettan. Erik Pärsson, som smällde in hela 17 mål på 22 matcher i år, har kritat på ett tvåårskontrakt med Falkenberg som bekant åkte ur allsvenskan med dunder och brak i år.

– Vi har följt honom under året och sett att det är en forward som gör mål. 17 mål talar sitt tydliga språk. Vi hoppas att Erik kan fortsätta sin utveckling i Falkenbergs FF. Vi känner till hans karaktär. Det är en mycket begåvad kille som kommer passa in i gruppen, säger Falkenbergs sportchef Håkan Nilsson till klubbens hemsida.

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
– TWITTER
– FACEBOOK
– INSTAGRAM

ELITEFOOTBALLSveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll