• Publicerat 5 december, 2016
  • Skrivet av Redaktionen
  • 522 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Häcken värvar mittbacken David Engström från IFK Värnamo – en 26-åring som nu kan få ett sent genombrott, tror klubben.
– Vi tror att David har en stor potential att växa och att vi har lite av en late bloomer i honom, s, säger Häckens sportchef Sonny Karlsson till klubbens hemsida.

Häcken meddelar på sin hemsida att man värvar David Engström. Mittbacken kommer närmast från IFK Värnamo. 26-årige Engström har gjort tre säsonger i superettan för Värnamo och kan nu göra allsvensk debut i Hisingeklubben nästa år.

– David är en stabil och reslig mittback med bra huvudspel, säger Häckens sportchef Sonny Karlsson till hemsidan och fortsätter:

– Vi har haft koll på David en tid och när vi scoutade Jonathan (Rasheed, målvakten som nyligen värvades från just Värnamo) bestämde vi oss för att vi ville ha David också. Det är en stark spelare som har varit viktig för sitt lag och med sina sex mål under säsongen visar han prov på offensiva kvalitéer. Vi tror att David har en stor potential att växa och att vi har lite av en late bloomer i honom.

David Engström är glad över att komma till Häcken:

– Jag har fått en mycket positiv bild av föreningen och de personer jag träffat. Det händer mycket och jag är väldigt glad över denna möjlighet. Det känns som helt rätt steg i min utveckling, säger han.