• Publicerat 2 december, 2016
  • Skrivet av Redaktionen
  • 351 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

I dag presenterade Elfsborg ett nyförvärv inför 2017. Jesper Karlsson har skrivit på ett femårskontrakt med klubben. Elfsborgs klubbchef är nöjd med att ha fått in talangen till Borås.
–  Det här är nog den mest utdragna förhandling jag varit med om, säger Stefan Andreasson under presskonferensen.

Det har pratats om det ett tag nu. I dag blev det så bekräftat. Supertalangen Jesper Karlsson är klar för Elfsborg. 18-åringen och Boråsklubben har kommit överens om ett femårskontrakt. Därmed lämnar han nergraderade Falkenberg.

Under dagens presskonferens på Borås Arena presenterades nyförvärvet av Elfsborgs ordförande Bosse Johansson, klubbchef Stefan Andreasson och huvudtränaren Magnus Haglund.

–Det här är nog den längsta förhandlingen jag har varit med om. Vi har hållit på och förhandlat med Falkenberg om Jesper i cirka fyra månader tror jag. Men det känns bra när det väl landar. Nu är Jesper här och det känns jättebra, säger Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson.

Klubbchefen passar även på att berömma Falkenberg som han menar Elfsborg har haft bra dialoger med kring Jesper Karlsson.

– Jag vill ge en stor eloge till Falkenberg. När allting blev klart löste det sig på ett bra sätt. Alla parter är nöjda med det här.

Elfsborgs-tränaren Magnus Haglund ser samma utveckling hos 18-åringen som han gjort i tidigare unga talanger klubben har tagit in som bland annat Emir Bajrami och Viktor Claesson.

– Förutom att vi utvecklar spelare från de egna ungdomsleden har vi även som mål att ta de bästa unga spelarna i landet. Jesper tillhör den kategorin, säger Magnus Haglund

Han passar också på att berömma Jesper Karlsson för hans spel under hösten med Falkenberg.

– Jag har sett honom mycket i år och framförallt under hösten har han utvecklats och fått mycket speltid. Han stod även för sju mål, han har verkligen imponerat.

Spelaren själv är glad att ha skrivit på ett femårskontrakt med Boråsklubben. Han menar att han fått lång tid på sig att tänka och att det inte finns några tvivel med det nya klubbvalet.

– Jag har haft lång tid på mig att tänka, framförallt under de två sista veckorna har jag fått extra tid på mig. Jag har fått träffa ledare och tränare i Elfsborg och det har känns bra, säger Jesper Karlsson.

–Elfsborg är en fin klubb som spelar en fin fotboll. Jag tror jag kommer passa in i Elfsborgs spelsätt. Jag har mött Elfsborg som motståndare men har aldrig vunnit.

DANIEL FORSBERG

 

351 thoughts on “Supertalangen klar för Elfsborg – ”Fin klubb som spelar fin fotboll”

  1. I’m not sure where you’re getting your info, but good topic. I needs to spend some time learning more or understanding more. Thanks for great info I was looking for this info for my mission.

Comments are closed.