• Publicerat 1 december, 2016
  • Skrivet av Redaktionen
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Under säsongen har Johan Brannefalk varit utlånad till Trelleborg från MFF. Nu blir flytten permanent. 19-åringen har skrivit på ett ettårskontrakt med TFF, med option på ytterligare ett år.

I somras gjorde Brannefalk A-lagsdebut med Malmö FF. Det var under träningsmatchen mot Wolfsburg som han fick chansen. Sedan dess har Johan Brannefalk varit utlånad till Trelleborgs FF. I dag skrev han på ett kontrakt med superettan-laget. Trelleborg bekräftar nyheten på sin hemsida, och kontraktet gäller för ett år med möjlighet till förlängning på ytterligare en säsong.

Så här beskriver Trelleborg Johan Brannefalk i sitt pressmeddelande:

”TFF ser Johan som karaktärsstark innermittfältare och en hårt arbetande tvåvägsspelare och det är med glädje vi knyter ytterligare en stor lokal talang till oss.”

Brannefalk har haft ett lärlingskontrakt med Malmö FF. Han sa tidigare i somras att målet var att ta nästa steg efter U19, och om det inte var möjligt i MFF skulle han kika på andra alternativ. Så blir nu fallet. Under sin utlåning under hösten har han i de flesta fall varit en startspelare för TFF. Totalt har han varit med i elva matcher, varav sju från start.

DANIEL FORSBERG