• Publicerat 1 december, 2016
  • Skrivet av Redaktionen
  • 520 Kommentarer

Marcus Ekenberg lämnar Mjällby. Efter 20 år i klubben väljer nu veteranen att avsluta elitkarriären. Han kommer varva ner i division 3-klubben Sölvesborgs GoIF.
– Jag lämnar med flaggan i topp, säger Marcus Ekenberg till Kvällsposten.

36-åringen har spelat mestadels av sin seniorkarriär i Mjällby AIF. Han gjorde ett par vändor i Helsingborg i början av 2000-talet. Sedan 2003 har han inte representerat någon annan klubb än Mjällby. Totalt har det blivit 456 tävlingsmatcher och 178 mål för veterananfallaren. Senaste säsongen blev det nio mål i division 1.

– Det var dags, helt enkelt. Nu får de nya, unga killarna ta över stafettpinnen, jag har hållit på så pass länge ändå, säger anfallaren till Kvällsposten.

Anledningarna till varför han väljer att lämna Mjällby AIF är enkla. Det är dags att lägga huvudfokus på annat håll.

– Det är dags att lägga fokus på familjen. Efter nästan ett helt liv med träningar, matcher och frånvaro i tid och otid håller det inte längre. Fem, sex träningar i veckan och bortaresor. Det räcker nu. Dessutom har jag ett jobb som tar väldigt mycket tid.

Enligt anfallaren är de goda minnena fler än de dåliga. Framförallt framhäver han avancemanget till allsvenskan 2009, och uppflyttningen till superettan 2005. För personlig del så är hattricket mot Gais i den allsvenska premiären 2009 något som är lätt att minnas. Samma år vann han även pris som allsvenskans skyttekung på fotbollsgalan.

På frågan om hur han tror att Mjällbysupportrarna och lagkamraterna kommer minnas honom är han tydlig i sitt svar.

– Som en glädjespridare. Jag kommer nog alltid att vara ett barn i sinnet, oavsett sportslig nivå.

DANIEL FORSBERG