Hampus Nilsson Foto: Bildbyrån

Hampus Nilsson lämnar Djurgården. Målvakten har gjort klart med Falkenbergs FF. 

Hampus Nilsson lånades under höstsäsongen ut till Östersunds FK – nu står det klart att han lämnar Djurgården permanent.

Nilsson är klar för Falkenberg, som flyttdes ner från allsvenskan till superettan denna säsong.

– Jag tycker att det ska bli spännande att pröva på något nytt. Det ska bli skönt att bli förstemålvakt i en klubb igen. Falkenberg har ett duktigt lag och nivån i Superettan skiljer sig inte alltför mycket från Allsvenskan, säger Nilsson till Djurgårdens hemsida.

– Det blev sex matcher i Östersund och lärorikt som tusan under hela låneperioden. Jag utvecklades väldigt mycket under en kort tid och jag förstår varför de får fram unga bra spelare. De jobbar på ett väldigt annorlunda och inspirerande sätt.

Nilsson kom till Djurgården 2013 och i fjol höst debuterade han för Blåränderna i allsvenskan. I år blev det sex allsvenska matcher i Djurgården och sedan som nämnt sex matcher för Östersund.

Nilsson blev lite av en supporterfavorit under sina år i Djurgården, och han öppnar för att återvända i framtiden:
– Man vet aldrig, men för den här gången är det färdigt och det är ju blandade känslor så klart. Det ska som sagt bli skönt att få spela fotboll ordentligt ute på planen igen och vara förstemålvakt. Men samtidigt kommer jag ju verkligen sakna Djurgården, Tele2 Arena och att få spela inför supportrarna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *