• Publicerat 30 november, 2016
  • Skrivet av Redaktionen
  • 12 Kommentarer

Efter endast en säsong i klubben lämnar nu Robin Tranberg GIF Sundsvall. Det fanns en klausul i kontraktet som sträckte sig till 2018 som spelaren nu valt att använda.
– Robin har stått för en bra utveckling som vi gärna hade varit med och bidragit till mer, säger GIF Sundsvalls sportchef till ST.se

GIF-mittfältaren Robin Tranberg väljer att lämna GIF Sundsvall. Beskedet gav spelaren själv till ledningen under gårdagen. Han gör sin sista träning med laget under dagen.

Anledningen till att 23-åringen väljer att lämna Giffarna i förtid ska vara spelet på varierande positioner på planen. Tranberg vill ha en fast position, men under året i Sundsvall har han fått spela både back och mittfältare bland annat.

– I hans kontrakt fanns en gemensam möjlighet att säga upp avtalet och det har han nu valt att göra, säger GIF Sundsvalls sportchef Urban Hagblom till ST.se

På grund av klausulen är GIF Sundsvall maktlösa i ärendet. Så det enda de kan göra är att släppa sin mittfältare. Sportchefen tycker det är tråkigt att Giffarna inte får ta del av Tranbergs utveckling i framtiden.

– Robin har varit en bra tillgång och stått för en bra utveckling som vi gärna hade varit med och bidragit till mer, säger Urban Hagblom.

Vart Robin Tranberg tar vägen nu är ännu inte bekräftat.

DANIEL FORSBERG