• Publicerat 22 november, 2016
  • Skrivet av Redaktionen
  • 561 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Adi Terzic prisades som Matchens lirare i talangmatchen ”Morgondagens stjärnor” i söndags. Nu visar ett flertal klubbar i allsvenskan och superettan intresse för den ungdomslandslagsmeriterade mittbacken från Mjällby.
– Målet nu är att spela högre upp än division 1 nästa säsong. Allsvenskan är absolut ett steg jag hade kunnat ta, säger Terzic till FotbollDirekt.se. 

I söndags spelades ”Morgondagens Stjärnor”, matchen mellan de största talangerna i Division 1 Norra och Division 1 Södra.

Mjällbys 19-årige mittback Adi Terzic startade i mittförsvaret för Södra-laget och imponerade – Terzic fick pris som Matchens lirare.

– Det gick bra, absolut. Det var rätt många scouter där, så det var bra tajming att göra en bra match. Man får inte hetsa upp sig i ett sådant läge utan behålla lugnet, säger Terzic till FotbollDirekt.se.

Adi Terzic är fotbollsfostrad i Olofströms IF, och han flyttade därifrån till Mjällby där han inför fjolårssäsongen lyftes upp i a-laget. Terzic, som även har tiotalet landskamper för P97-landslaget på meritlistan, debuterade i fjol i som 17-åring i superettan för Mjällby. I år har han varit ordinarie i klubben i division 1.

– Det gick skitbra när jag fick chansen i fjol, jag är själv lite förvånad över hur snabbt jag kom in i det. Den här säsongen i division 1 har det gått bra för mig personligen, men för klubben har det ju varit lite upp och ned. Vi låg illa till ett tag men lyckades klara oss kvar, säger Terzic, som beskriver snabbheten, styrkan och spänsten som sina främsta egenskaper.

Kontraktet med Mjällby går nu ut, och det blir av allt att döma spel högre upp för den lovande mittbacken. Ett flertal allsvenska klubbar visar intresse. enligt uppgifter till FD. Därutöver ett stort antal klubbar i superettan.

– Målet nu är att spela högre upp, inte stanna i division 1 en säsong till. Allsvenskan? Det är ett steg jag hade kunnat ta, absolut. Det är klart att det är en viss omställning om man skulle gå från division 1 direkt till allsvenskan, framför allt tempomässigt. Men det är något som man kommer in i, man får ge det några veckor så ska man kunna vänja sig vid det.

– Jag vet att det finns intresse från klubbar, men inte exakt vilka. Jag låter min agent sköta det, det är bäst så.

Vad är viktigast när du väljer nästa klubb? 

– Det ska vara en bra miljö, att man trivs. Sedan att tränaren tror på en, att man märker att de klubben verklige vill ha en. Att man känner att de har scoutat en väl och vet vad de värvar för spelare. Vi får se vad det blir för klubb, men jag känner mig redo för spel högre upp.