• Publicerat 22 november, 2016
  • Skrivet av Redaktionen
  • 561 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Adi Terzic prisades som Matchens lirare i talangmatchen ”Morgondagens stjärnor” i söndags. Nu visar ett flertal klubbar i allsvenskan och superettan intresse för den ungdomslandslagsmeriterade mittbacken från Mjällby.
– Målet nu är att spela högre upp än division 1 nästa säsong. Allsvenskan är absolut ett steg jag hade kunnat ta, säger Terzic till FotbollDirekt.se. 

I söndags spelades ”Morgondagens Stjärnor”, matchen mellan de största talangerna i Division 1 Norra och Division 1 Södra.

Mjällbys 19-årige mittback Adi Terzic startade i mittförsvaret för Södra-laget och imponerade – Terzic fick pris som Matchens lirare.

– Det gick bra, absolut. Det var rätt många scouter där, så det var bra tajming att göra en bra match. Man får inte hetsa upp sig i ett sådant läge utan behålla lugnet, säger Terzic till FotbollDirekt.se.

Adi Terzic är fotbollsfostrad i Olofströms IF, och han flyttade därifrån till Mjällby där han inför fjolårssäsongen lyftes upp i a-laget. Terzic, som även har tiotalet landskamper för P97-landslaget på meritlistan, debuterade i fjol i som 17-åring i superettan för Mjällby. I år har han varit ordinarie i klubben i division 1.

– Det gick skitbra när jag fick chansen i fjol, jag är själv lite förvånad över hur snabbt jag kom in i det. Den här säsongen i division 1 har det gått bra för mig personligen, men för klubben har det ju varit lite upp och ned. Vi låg illa till ett tag men lyckades klara oss kvar, säger Terzic, som beskriver snabbheten, styrkan och spänsten som sina främsta egenskaper.

Kontraktet med Mjällby går nu ut, och det blir av allt att döma spel högre upp för den lovande mittbacken. Ett flertal allsvenska klubbar visar intresse. enligt uppgifter till FD. Därutöver ett stort antal klubbar i superettan.

– Målet nu är att spela högre upp, inte stanna i division 1 en säsong till. Allsvenskan? Det är ett steg jag hade kunnat ta, absolut. Det är klart att det är en viss omställning om man skulle gå från division 1 direkt till allsvenskan, framför allt tempomässigt. Men det är något som man kommer in i, man får ge det några veckor så ska man kunna vänja sig vid det.

– Jag vet att det finns intresse från klubbar, men inte exakt vilka. Jag låter min agent sköta det, det är bäst så.

Vad är viktigast när du väljer nästa klubb? 

– Det ska vara en bra miljö, att man trivs. Sedan att tränaren tror på en, att man märker att de klubben verklige vill ha en. Att man känner att de har scoutat en väl och vet vad de värvar för spelare. Vi får se vad det blir för klubb, men jag känner mig redo för spel högre upp.

 

561 thoughts on “AVSLÖJAR: Mittbacksfyndet jagas i allsvenskan och superettan

  1. hello there and thank you for your information – I have definitely picked up something new from right here. I did however expertise a few technical issues using this website, as I experienced to reload the website many times previous to I could get it to load correctly. I had been wondering if your hosting is OK? Not that I’m complaining, but slow loading instances times will very frequently affect your placement in google and can damage your high quality score if advertising and marketing with Adwords. Anyway I’m adding this RSS to my email and can look out for much more of your respective intriguing content. Ensure that you update this again soon..

  2. Hi there! This is my first visit to your blog! We are a collection of volunteers and starting a new initiative in a community in the same niche. Your blog provided us valuable information to work on. You have done a extraordinary job!

  3. Whats up this is kind of of off topic but I was wanting to know if blogs use WYSIWYG editors or if you have to manually code with HTML. I’m starting a blog soon but have no coding expertise so I wanted to get guidance from someone with experience. Any help would be greatly appreciated!

  4. I¡¦ve recently started a blog, the info you provide on this website has helped me greatly. Thanks for all of your time & work.

  5. Hi there, I found your site via Google even as searching for a related topic, your site came up, it appears great. I have bookmarked it in my google bookmarks.

  6. Have you ever thought about publishing an e-book or guest authoring on other websites? I have a blog based on the same information you discuss and would love to have you share some stories/information. I know my readers would enjoy your work. If you are even remotely interested, feel free to send me an e-mail.

  7. Thanks for another great post. Where else may anybody get that type of info in such an ideal way of writing? I have a presentation next week, and I’m at the search for such information.

Comments are closed.