Foto: Bildbyrån

Joel Enarsson lämnade IFK Norrköping i somras för att få speltid i Gif Sundsvall, men hösten blev en besvikelse och 23-åringen spelade bara en match från start.
– Succésivt blev det mindre och mindre speltid och till sist blev det ingenting, säger anfallaren till FotbollDirekt.se. 

Under IFK Norrköpings guldsäsong i fjol spelade Joel Enarsson 13 matcher, varav en från start. Under årets försäsong gjorde anfallaren från Blekinge bra ifrån sig, men när väl den allsvenska säsongen inleddes hamnade han långt bak i hierarkin med Emir Kujovic, Christoffer Nyman och Sebastian Andersson framför sig.

Trots att såväl Kujovic som ”Totte” Nyman försvann i somras insåg Enarsson att han inte fanns i nya tränaren Jens Gustafssons planer och därför lämnade även han Norrköping i somras. Ny destination blev Gif Sundsvall, som passande nog nyss såld Pa Dibba till Hammarby.

Sejouren i Sundsvall under hösten blev dock inte särskilt lyckad. Endast en match från start och fyra inhopp noterades Enarsson för och i veckan blev det klart att korttidskontraktet inte kommer att förlängas.

– Jag är sjukt besviken på min tid där. Det började väldigt bra. Jag fick två långa inhopp och sedan fick jag starta mot Malmö. Det kändes bra och jag fick jättemycket beröm överallt. Matchen efter fick jag ändå börja på bänken vilket var konstigt. Successivt blev det mindre och mindre speltid när vi bara hade en tränare kvar och till sist blev det ingenting, säger 23-åringen till FotbollDirekt.se.

Så att Sundsvall gjorde sig av med Roger Franzén och i stället satsade på Joel Cedergren som ensam tränare var negativt för dig?

– Ja, det kändes så. Speltiden blev ju i alla fall mycket mindre.

Inte heller blev det bättre för Enarsson att Peter Wilson slog igenom stort under hösten. 20-åringen gjorde sex mål på blott elva matcher och belönades också med en plats i det svenska U20-landslaget.

– Han har gjort det jättebra så det finns inte så mycket att säga om det, konstaterar Enarsson.

Vad händer nu för din del?

– Det är en bra fråga. Det här är ganska nytt så jag får se och ta det lite som det kommer.

Kan du tänka dig spel i superettan eller är det bara allsvenskan som gäller?

– Allt möjligt kan vara aktuellt. År 2017 kommer jag behöva spela mycket fotboll så det gäller ett hitta en nivå där jag kommer få göra det. Jag behöver komma till ett ställe där jag behöver förtroende. Jag trodde ju att jag skulle få det i Sundsvall för det var så snacket gick.

När vill du få klart med en ny klubb?

– Jag vill hitta något som är bra och kan jag hitta något snabbt är det så klart det optimala. Egentligen vill jag ha det klart så snabbt som möjligt, men det viktiga är att det blir bra. Det kan dra ut på tiden för det är ju ett viktigt beslut.

Blekingesonen Enarsson slog igenom i Mjällby och det var också därifrån som han gick till Norrköping inför 2015 års säsong. I år klarade sig Mjällby kvar i division 1 södra med nöd och näppe och att ta steget tillbaka till Strandvallen ser inte Enarsson som särskilt aktuellt.

– Jag har haft lite kontakt med dem och förklarat hur läget är. Jag utesluter inget, men jag har varit ganska tydlig med att jag siktar högre.