• Publicerat 12 november, 2016
  • Skrivet av Redaktionen
  • 6 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Hammarby har beslutat att inte förlänga med brasse-forwarden Alex. Något som inte förvånar FotbollDirekts krönikör Magnus Österberg men…
– Hade du frågat mig i våras hade jag skrattat, säger han.

Alex tog Hammarby med storm i våras och målade i derbyn samt såg ut att vara den målskytt klubben letat efter. Men under hösten har det gått tyngre och i går meddelade klubben att brassen får lämna. Något som inte förvånar FotbollDirekts krönikör Magnus Österberg.
– Hade du frågat mig i våras hade jag skrattat, men det här har ju växt fram under hösten. I takt med att målen uteblivit och prestationerna inte varit lika framstående har man ju anat vart åt det lutade. Samtidigt förvånar det en del att man släpper sitt ”det-tar-tid-att-anpassa-sig”-snack. Alex kom visserligen igång, men det var nog mer tillfälligheter. Jag vet inte om man verkligen har sett hans bästa jag, framför allt under hösten.

Vad tycker du om hans tid i Hammarby?
– Han gjorde ju rejält avtryck inledningsvis, blev derbyhjälte och sådant rotar sig snabbt hos supportrar. Där och då ville ju alla att han snarast skulle skriva på ett långt kontrakt. Så blev det ju inte. Han blev en av de spelarna som inte alls fick ut lika mycket efter att Hammarbys sätt att spela ändrades radikalt.

Fem mål på 20 starter och åtta inhopp. Knappast godkänt, eller?
– Nej rent statistiskt är det ju för dåligt, det är det inget snack om. Men som jag sa, en forward är i behov att laget bakom honom ger service som sätter honom i lägen. Den servicen har inte varit lika bra andra halvan. Jag har dock svårt att döma spelare för hårt när förutsättningarna (spelsättet) ändras så mycket. Han var ju väldigt bra inledningsvis..

Varför tror du Bajen väljer att släppa honom?
– Det här är ju två parter som ska enas och spelarens krav kanske inte motsvarar det klubben vill erbjuda, då blir det enkelt att räkna ut att det inte blir ett fortsatt samarbete. Från klubbens sida känner man väl helt enkelt att det finns bättre alternativ att tillgå, antingen i den befintliga truppen eller eventuellt nyförvärv.

Vad tror du / bör Hammarby letar efter till forwardspositionen till 2017?
– Det hänger solklart på hur man har tänkt spela och vilka egenskaper som passar bäst in i det sättet.. Den forwardstyp som ”saknas” när Alex nu är borta är en spelare som kan få fast bollarna, vill man kalla det target-spelare kan man göra det. Det behöver dock inte vara en utpräglad sådan.