Foto: Bildbyrån

Jakob Johansson var skrällen i Janne Anderssons landslagstrupp och nu ser AEK Aten-mittfältaren ut att få starta mot Frankrike i morgon.
– Han är blåvit också så han är hur bra som helst, säger Oscar Wendt till GP.

Till trupputtagningen mot Frankrike valde Janne Andersson återigen att utelämna Oscar Lewicki, som bara var med i truppen mot Holland i början av september.

Alexander Fransson var även med i matcherna mot Luxemburg och Bulgarien, men när Andersson presenterade sin trupp till VM-kvalet mot Frankrike och träningsmatchen mot Ungern fanns inte Franssons namn med. I stället valde Janne Andersson att ta ut AEK Atens Jakob Johansson, som är omåttligt populär i den grekiska huvudstadsklubben.

Johansson, som framförallt är en hårt arbetande mittfältare, ser nu ut att starta tillsammans med Albin Ekdal på mitten. 26-åringen spelade i Blåvitt från 2007 fram till efter 2014 års slut innan flyttlasset gick vidare till Grekland.

Oscar Wendt, som även han har en bakgrund i IFK Göteborg, är inte sen att hylla den svenske ”doldisen”, detta trots att han medger att han inte sett Johansson spela sedan tiden i just Göteborgsklubben.

– Jakob är en stark tvåvägsspelare, som jobbar och sliter för laget i 90, kan ändå spela boll – och så är han blåvit också. Så han är hur bra som helst, konstaterar Wendt för GP.