• Publicerat 7 november, 2016
  • Skrivet av Redaktionen
  • 630 Kommentarer

Före detta Djurgårdstränaren Zoran Lukic ser ut att följa med Ljungskile ner i division 1. Klubben som degraderades under helgen ser förhoppningar om att behålla tränaren.
– Han har uttryckt en önskan om att fortsätta, säger ordföranden Erland Holmdahl till Bohuslänningen.

Lukic tog över rodret i somras efter att tidigare tränaren Jonas Olsson fick sparken. Men hans ankomst hjälpte alltså inte och västkustlaget klarade inte att hålla sig kvar i superettan. Trots missen tyder nu mycket på att Zoran Lukic blir kvar i Ljungskile även till nästa säsong när division 1 spel väntar.

– Zoran har ett sätt att se på vår framtid som tilltalar oss. Men det måste förankras även i styrelsen och i fotbollsutskottet. Där är vi inte ännu. Zoran vill vara kvar och många i föreningen vill det också. Ambitionen är att det ska bli klart den här veckan, säger Erland Holmdahl till Bohuslänningen.

Tidigare under måndagsförmiddagen satt Lukic tillsammans med klubbchefen Hannes Stiller i möten med lagets samtliga spelare för att diskutera framtiden.

– Vi har en lista på vilka vi vill ska vara kvar hos oss. Nu ska vi gå i genom den och se var vi hamnar.

Enligt Erland Holmdahl har det funnits en framtidsplan sedan ett par veckor.  I den finns det planer på hur föreningen ska jobba den närmaste tiden för att ta sig ur sin situation.

– Vi kommer att se över allting kan man säga. Det handlar om att bygga ekonomi, organisation och naturligtvis fokus på fotbollen. Vi kommer att ha en annan filosofi när det gäller hur vi bygger laget. Framförallt tror jag att vi ska koncentrera oss på ett färre antal kompetenta och duktiga spelare i en kärntrupp och bygga kring det.

DANIEL FORSBERG