• Publicerat 5 november, 2016
  • Skrivet av Redaktionen
  • 1 062 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Ljungskile åker ur superettan. Efter 1-3-förlust i dag så får LSK börja om i division 1. 

Ljungskile, Syrianska och Assyriska. Dessa tre lag gjorde upp om att undvika direktnedflyttning från superettan till division 1.

Syrianska på 13:e plats hade en liten möjlighet att undvika kvalspel och säkra kontrakt direkt, om Värnamo förlorade mot Varberg. Ingen hjälp från Varberg där, Värnamo vann med hela 5-0 och spelar superettan 2017.

Syrianska slog Gais med 1-0 efter ett sent segermål av Heradi Rashidi. Det gör att Syrianska slutar på 13:e plats och får kvala mot tvåan i Division 1 Norra – det blir antingen Brommapojkarna eller Vasalund.

Assyriska förlorade en svängig bortamatch mot Örgryte. Öis tog ledningen (Niklas Klingberg), 1-0 stod sig i paus. Sedan kvittering tidigt andra halvlek (Kenny Pavey) och 2-1-ledning för Assyriska (Tim Söderström). Men Öis vände på steken sent i matchen – 2-2 genomGeorge Mourad i 87:e minuten. Och sedan 3-2 till Öis i 90:e minuten av Hannes Sahlin.

Därmed slutar Assyriska på 14:e plats och får kvala mot tvåan i Division 1 Södra, dvs Norrby.

Ljungskile låg sämst till inför avslutningen. Seger mot Trelleborg var ett måste. Men det blev förlust, 1-3.  Zoran Jovanovic gav TFF ledningen men snabb replik LSK, Linus Tornblad kvitterar i 15:e minuten. 2-1 för Trelleborg i 26:e minuten genom Mattias Håkansson. I andra halvleken ökade TFF på till 3-1, Magnus Andersson i 76:e minuten.

Detta innebär att Ljungskile gör Ängelholm sällskap ned i division 1.