1-0 (16) Johan Bertilsson, 1-1 (65) Eric Larsson.
Domare: Kaspar Sjöberg, Malmö
Publik: 2 379.

MATCHEN SLUT

90 min: +2.10 Gefle med en monumental press mot Sundsvall. Lantto är det som får skottläget och han skjuter mot den vänstra stolproten men Naurin är där och tar bollen i skopan.

90 min: 3 tilläggsminuter.

87 min: Byte, Gefle: Nilsson ut. Bellander in.

87 min: Oremo med ett avslut som går bara någon decimeter utanför Naurins högra stolpe. Sundsvallkeepern hinner inte reagera och har bara att se bollen passera utanför stolpen.

86 min: Byte, Sundsvall: Suljevic ut. Rajalakso in.

85 min: Gefle pressar hårt mot Sundsvall. Inlägg från höger som sånär når fram till Oremo.

83 min: Djupledsboll mot Williams som är helt fri med Naurin men denne kommer lång ut i sitt straffområde och gör en benparad. Såna där lägen har Gefle inte råd att missa.

82 min: Byte, Sundsvall, Morsay ut. Sellin in.

81 min: Eric Larsson och Simon Skrabb i närkamp, där Larsson är lite för vårdslös och blir varnad.

80 min: Stefan Silva med en bra frispark som dock går rakt i händerna på Andreas Andersson. Det som föranledde frisparken var en snygg löpningsräd av Smalj Suljevic från egen planhalva till bara ett par meter utanför Gefles straffområde, där han gjordes ned.

75 min: Bertilsson med ett avslut som går över Sundsvalls-målet.

75 min: Byte, Gefle: Bonsu ut. Oremo in.

74 min: Bertilsson med inlägg från höger som når Skrabb i straffområdet. Naurin slänger sig och fångar bollen.

72 min: Morsay drar på ett skott som går över Gefle-målet.

65 min: MÅÅÅÅL. Ett inlägg från vänster når till slut fram till tidigare Geflespelaren Eric Larsson som står placerad ute till höger utanför Gefles straffområde. Han avancerar någon meter innan han placerar in kvitteringsmålet i nedre hörnet bakom Andreas Andersson.

64 min: Djupledsinlägg mot Sundsvalls straffområde, där Johan Bertilsson möter med skallen och Naurin får anstränga sig en aning för att hindra bollen från att gå in till 2-0.

57 min: Granat får ett bra läge att utjämna till 1-1 men Nadeau står fram för Andreas Andersson och slår bort bollen. Gefle kontrar. Dioh Williams på vänsterkanten hittar en genomskärande boll till Skrabb som kommer nästan helt fri med Naurin. Denne gör dock en briljant enhandsparad och hindrar Gefle från att ha en 2-0-ledning.

55 min: Lantto med ett lågt skott som dock inte träffar mål.

52 min: Nära 2-0 för Gefle när Simon Skrabb träffar stolpen efter ett inspel från vänster längs gräset från Jacob Ericsson.

51 min: Granat avslutar ett Sundsvallsanfall, där medelpadingarna spelat bollen från kant till kant. Avslutet går dock en bit över Gefle-målet.

46 min: Dioh Williams direkt på genombrott och skapar en hörna redan innan 30 sekunder gått av den andra halvleken.

46 min: Andra halvlek igång. Inga byten i halvtid.

HALVTID

45 min: Hörna från Sundsvall på nytt och det blir precis samma variant med skarv från Danielsson mot bortre stolpen. Där står Jesper Florén på mållinjen och skickar bort bollen.

43 min: Hörna från höger av Silva skarvas av Danielson mot bortre stolpen men Gefle-försvaret får bort bollen.

41 min: Sundsvall framme i en ny framstöt som slutar med ett avslut över Gefle-målet av Johan Eklund.

39 min: Bertilsson tar sig på nytt in i Sundsvalls straffområde och oroar försvaret. Hittar med en passning till en Dioh Williams som är felvänd och stoppar upp anfallet som dock avslutas med ett skott från distans av Jacob Eriksson.

32 min: Morsay med ett lågt skott som går precis utanför Anderssons vänstra stolpe.

30 min: Nära 2-0 när Bertilsson tar sig fram på högerkanten och kommer ned till kortlinjen, där han sätter in bollen framför målet och bollen ser ut att dansa på mållinjen men nås inte riktigt av Dioh Williams i förstaläget. Denne får dock tag på bollen och går på ett avslut som täcks bort.

23 min: Suljevic med ett avslut som Andreas Andersson kan plocka ned utan större besvär.

22 min: Granat hittar fram till Eklund med ett inspel. Hans avslut går dock utanför Andreas Anderssons högra stolpe. Sundsvall hade dessförinnan parkerat spelet utanför Gefles straffområde och försökt hitta inspel och genomspelsvägar.

16 min: MÅÅÅÅL. 1-0 Johan Bertilsson. Trots chanserna för gästerna är det hemmalaget som gör första målet. Ett inlägg från vänster bröstas ned av Dioh Williams i straffområdet. Bollen går fram till Robin Nilsson som spelar bollen höger till Johan Bertilsson som är precis vid toppen av straffområdet. Han vänder bort en Sundsvallsspelare innan han placerar in bollen i bortre hörnet. Gefle nu bara två poäng bakom Helsingborg i bottenstriden.

13 min: Nära 1-0 till Sundsvall när försvararen Stefan Ålander hängt med upp i offensiven och som avslutar med ett lågt fräsande skott från halvcirkeln utanför straffområdet.

9 min: Eklund är framme och testar Andreas Andersson med ett avslut från nära håll men Gefle-keepern står emot.

8 min: Eklund hittar sånär fram med en boll till hete anfallstalangen Peter Wilson men Andreas Andersson i Gefle-målet är ute och greppar bollen före den framstörtande Sundsvalls-anfallaren.

5 min: Florén med inlägg från höger mot Skrabb men denne får inte till nicken och bollen går långt över Sundsvallsmålet.

1 min: Matchen igång i och med att Sundsvall sparkar igång matchen.

Lagen:
Gefle: Andreas AnderssonJacob Ericsson, Martin Rauschenberg, Joshua Nadeau, Jesper FlorénJonas Lantto, Kwame Bonsu, Robin Nilsson, Johan BertilssonDioh Williams, Simon Skrabb.

Avbytare: Emil Hedvall (mv), Simen Rafn, Johan Oremo, Anders Bååth, Tshutshu Tshakasua, Kevin Persson, Emil Bellander.

GIF Sundsvall: Tommy NaurinDennis Olsson, Stefan Ålander, Marcus Danielson, Eric LarssonJonathan Morsay, Erik Granat, Smajl Suljevic, Stefan SilvaPeter Wilson, Johan Eklund

Avbytare: Lloyd Saxton (mv), Eric Björkander, Sebastian Rajalakso, Joel Enarsson, Robbin Sellin, Mauricio Albornoz, Amaro Bathijar.