• Publicerat 19 oktober, 2016
  • Skrivet av Redaktionen
  • 4 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

AFC United är på väg mot allsvenskan och en flytt till Eskilstuna. Nu öppnar Eskilstuna-födde Sebastian Larsson för spel hos klubben i allsvenskan.
– Jag stänger absolut inga dörrar, säger Sunderland-mittfältaren till Eskilstuna-Kuriren.

Sebastian Larsson har sedan ungdomsåren hållit till i utlandet, mestadels i England och Premier League. Därmed har den erfarne landslagsspelaren inte gjort några matcher i allsvenskan. Nu öppnar han för denna möjlighet.

AFC United är på väg att genomföra en flytt till Eskilstuna. Det enda som krävs är att flytten klubbas igenom på nästa årsmöte. Detta är någonting som Larsson ställer sig positiv till.

– Jag tycker det är jätteintressant och det är självklart att AFC ska tas emot i Eskilstuna. Nu har man verkligen chansen att göra något bra, säger han till Eskilstuna-Kuriren.

Sunderland-stjärnan är just nu knäskadad och förväntas tillbaka i spel omkring jul. Han sitter på ett utgående kontrakt till sommaren, men är inställd på att fortsätta sin karriär utomlands några år till. Att runda av i allsvenskan ser han däremot som ett alternativ under slutet på fotbollskarriären.

– Jag har skojat lite med min pappa om att nu kan man ju avrunda med något år hemma. Och varför inte? Vi får se. Jag hoppas först och främst fortsätta utomlands några år till. Men jag stänger absolut inga dörrar till att så småningom spela på hemmaplan om det finns ett bra lag, säger Larsson.

AFC:s flytt har fått kritik från flera håll. Både från spelare och fans i landet. Den kritiken delar inte den Eskilstuna-födde mittfältaren.

– Jag har sett att en del tycker att det inte är vårt lag. Men vad då? Det är väl bara att göra det till vårt lag. Nu har faktiskt Eskilstuna en gratismöjlighet att få hit ett lag i Superettan eller rent av Allsvenskan till nästa säsong. Då är det en självklarhet att ta vara på det. Att intresset för bra fotboll finns är det inget snack om. Det har vi sett med damerna i Eskilstuna United och att det kom nästan 3 000 till matchen mellan AFC och Degerfors ger verkligen en fingervisning om att suget finns.

Daniel Forsberg