• Publicerat 18 oktober, 2016
  • Skrivet av Redaktionen
  • 5 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

GIF Sundsvall skriver på ett nytt tvåårskontrakt med 19-årige Jonathan Morsay. Anfallaren fick ett lärlingskontrakt under förra året och klubben vill nu fortsätta satsa på talangen.

Debuten för a-laget kom under Giffarnas senaste match mot Falkenberg. Sundsvalls-tränaren Joel Cedergren har hög tro på 19-åringens utveckling.

– Det är roligt att vi har så många unga spelare som visar framfötterna och det betyder att vi gör det bra i nedgående led med Mikael Bengtsson och Benny Mattsson som ansvarar för Tipselit men också även på ungdomssidan. Jonathan debuterade nu senast mot Falkenberg och han har varit bra både på träning och vid våra U21-matcher. Vi har en stor tro på att han ska bli en elitspelare. Han är tekniskt duktig, bra en mot en, är kvick och har en god speluppfattning, säger A-lagstränaren Joel Cedergren till klubbens hemsida.

Jonathan Morsay vann under året skytteligan i U19 Allsvenskan Norra med 22 mål. 19-åringen har gått hela vägen från GIF Sundsvalls ungdomsled och får nu fortsätta sin resa i föreningen.

– Det känns jättebra med ett tvåårskontrakt med GIF Sundsvall och det gör mig motiverad att jobba hårdare. Jag kommer jobba hårt för en startplats och det är mitt mål inför nästa säsong, säger Jonathan Morsay till klubbens hemsida.

Även klubbens sportchef är positiv till att 19-åringen har förlängt. Att Morsay har tagit sig upp genom ungdomsverksamheten gör honom extra glad.

– Jonathan är en fantastiskt spännande spelare som har mycket fina kvalitéer. Han kan spela på flera positioner och det är alltid roligt att se spelare utvecklas som gått igenom de egna leden. Vi i GIF Sundsvall är jätteglada över att kunna släppa fram sådana unga talanger och det är ett härligt bevis på att vår ungdomsverksamhet håller en hög nivå, säger GIF Sundsvalls sportchef Urban Hagblom till klubbens hemsida.

Daniel Forsberg