• Publicerat 6 oktober, 2016
  • Skrivet av Redaktionen
  • 5 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Mattias Lindström la skorna på hyllan inför denna säsongen. Från sidan har han fått se sitt älskade Helsingborg kriga i botten. Och nu, med sex poäng upp till säker mark, tror han att laget kommer få kvala sig kvar i allsvenskan.
– Ja absolut, det finns ingenting som tyder på att HIF inte ska kvala, säger han i podcasten Ljugarbänken.

Henrik Larssons Helsingborg har det kämpigt. Laget har sex poäng upp till Gif Sundsvall på säker mark och sex poäng ner till Gefle som jagar kvalplatsplacerade HIF. Förre HIF-spelaren Mattias Lindström tror att kvalspel är ett faktum redan nu.
– De har sex poäng upp och sämre målskillnad och sex poäng ner och bättre målskillnad så med 80 procents säkerhet, utan att ha suttit och räknat på procentsatsen, så blir det kval för HIF, säger han.

I ett eventuellt kvalspel ser han helst att det är Halmstads BK som står för motståndet.
– Om det blir Halmstad, som det ser ut som nu, så tar jag hellre dem än AFC eller Dalkurd. Först och främst känns det som ett hyperintressant möte, och ett roligt möte. Det kommer bli mycket folk, stort intresse och så vidare. Men sen vet man mer var HBK står. Dalkurd och AFC känns mer oberäkneliga. De kan ha vissa matcher då de toppar fullständigt och andra med djupa dalar.

Klarar HIF ett kval?
–Ja, det tror jag. Självförtroende-mässigt är det förstås alltid lättare att slå underifrån jämfört med att som HIF komma från allsvenskan som ett storlag. Men i ett kval brukar klass slå motivation, det är en av de få gångerna det gör det. Det ska vara stor skillnad på ett allsvenskt kvallag och ett superettanlag. Och det brukar vara det. Det kan inte vara många lag som klarat att kvala sig upp.

Lyssna på Ljugarbänken på iTunes