AIK:s succélån fick äntligen chansen – gjorde mål direkt

PROFFSKOLLEN. Hur gick det för de svenska spelarna utomlands i helgen? Kolla in nedan.  Läs mer i veckans proffskoll.

Proffskollen – i samarbete med Elitefootball

NORGE

Jakob Orlov, Brann 19/3
Brann spelade 0-0 hemma mot Viking. Orlov från start men utbytt under matchens sista tio minuter.

David Myrestam, Haugesund 23/1
Hjälpte sitt lag hålla nollan i 0-0-matchen mot Molde. Myrestam spelade sin vana trogen hela matchen.

Andreas Linde, Molde 7/0, 2 hållna nollor
Fick chansen mot Haugesund och gick in och höll nollan i matchen som slutade 0-0.

Isak Ssewankambo, Molde 8/0
Utanför matchtruppen mot Haugesund på grund av skadeproblem.

Mattias Moström, Molde 17/1
Spelade från start och hela matchen när Haugesund spelade 0-0 mot Haugesund.

Jonas Lindberg, Sarpsborg 14/2
Det gula kortet senast gjorde att han var avstängd mot Bodö/Glimt (förlust 1-2)

Rasmus Lindkvist, Vålerengen 21/3
Petad ur startelvan mot Strömsgodset (oavgjort 1-1) och fick inleda matchen på avbytarbänken. Byttes in i den 67:e minuten.

Robert Lundström, Vålerengen 16/0
Spelade från start mot Strömsgodset (oavgort 1-1) men utbytt under slutkvarten.

Marcus Sandberg, Vålerengen 10/0, 2 hållna nollor
Höll nollan i 50 minuter mot Strömsgodset i en match som slutade 1-1.

Joakim Wrele, Hödd 22/1
Första målet för säsongen för Wrele när han gjorde 1-1-målet efter 30 minuters spel mot Fredrikstad. Spelade hela matchen och drog på sig ett gult kort i den 59:e minuten i en match som slutade oavgjort, 2-2.

Johan Wennberg, Kongsvinger 21/2
Snålt med speltid på nytt för Wennberg som fick nöja sig med ett inhopp i den näst sista matchminuten i 1-1-matchen mot Sandnes Ulf.

Conny Månsson, Kristiansund 24/0, 9 hållna nollor
Släppte in två mål mot KFUM Oslo men det gjorde inte så mycket, då laget gjorde tre framåt och vann med 3-2.

Liridon Kalludra, Kristiansund 22/0
Kalludra tillbaka i matchtruppen men bänkad från start mot KFUM Oslo (seger 3-2). Fick dock hoppa in i den 64:e minuten.

Rikard Nilsson, Levanger 17/0
Spelade från start mot Ranheim (förlust 1-3) men byttes ut under matchens fem senaste minuter. Fick titta på domarens gula kort i den 53:e minuten.

Marcus Astvald, Levanger 20/1
Spelade hela matchen mot Ranheim (förlust 1-3).

Mathias Carlsson, Levanger 0/0
Får vänta på säsongsdebuten hos Levanger.

Andreas Peterson, Levanger 20/3
Tillbaka i startelvan och spelade hela matchen mot Ranheim (förlust 1-3).

Mtaka Simba, Levanger 0/0
Fjärde matchen med nya klubben och fjärde matchen han fick sitta 90 minuter på avbytarbänken.

Andreas Lindberg, Ranheim 0/0, 0 hållna nollor
Alltjämt tredjemålvakt hos Ranheim.

Andreas Wrele, Raufoss 24/0
Raufoss som är på väg ur näst högsta ligan förlorade med 0-2 mot nästjumbon Bryne. Wrele från start men utbytt under matchens sista tio minuter.

Anton Henningsson, Raufoss 10/2
Bänkad från start mot Bryne (förlust 0-2). Fick hoppa in i den 64:e minuten men förmådde inte att förändra matchbilden.

William Kurtovic, Sandefjord 22/1
Sandefjord är på väg upp i Tippeligaen och vann med 1-0 mot nedflyttningskandidaten Ull/Kisa. Kurtovic från start och spelade hela matchen.

Pontus Engblom, Sandnes Ulf 24/19
Får vänta på tjoget fullt när det gäller antalet mål. Spelade hela matchen mot Kongsvinger (oavgjort 1-1) men höll sig utanför målprotokollet.

Martin Falkeborn, Ull/Kisa 5/0 (Utlånad från Lilleström 0/0)
Tillbaka i startelvan och spelade hela matchen när laget förlorade med 0-1 mot Sandefjord.

Jesper Andreasson, Ull/Kisa 14/0
Ingen Andreasson synlig i matchtruppen varken mot Sandefjord (förlust 0-1).

DANMARK

Johan Larsson, Bröndby 8/0
Hjälpte sitt lag hålla nollan när Bröndby vann med 1-0 borta mot Ålborg.

Gustaf Nilsson, Bröndby 0/0
Har inte återhämtat sig från den skada han ådrog sig i slutet av april.

Robin Söder, Esbjerg 8/0
Återigen var Söder bänkad från start och fick hoppa in med halvtimmen kvar av ordinarie matchtid när Esbjerg förlorade med 0-3 mot Midtjylland.

Robin Olsen, FC Köpenhamn 8/0, 4 hållna nollor
Följde upp storspelet i landslagsmålet mot Holland med att hålla nollan när FCK besegrade Odense med 2-0.

Mikael Antonsson, FC Köpenhamn 3/0
Fortsätter att nöta bänk hos FCK. 90 nya minuter på bänken också mot Odense.

Ludwig Augustinsson, FC Köpenhamn 7/1
Säsongens första mål för Augustinsson när han bröt ”dödläget” i den 87:e minuten i hemmamatchen mot Odense som till slut slutade med en 2-0-seger.

Erik Johansson, FC Köpenhamn 6/1
Kom till matchen mot Odense helt utvilad, då han som bekant valt att tacka nej till landslagsspel. Hjälpte sitt lag hålla nollan när FCK vann med 2-0.

Per Nilsson, FC Köpenhamn 0/0
Utanför matchtruppen mot Bröndby och får således vänta på säsongsdebuten.

Johan Dahlin, Midtjylland 4/0, 2 hållna nollor
Följde upp sin första nolla för säsongen med att hålla sin andra direkt efter när Midtjylland vann med 3-0 mot Esbjerg.

Kristoffer Olsson, Midtjylland 6/0
Trots att han glänste i U21-matchen mot Spanien räckte det inte till någon speltid alls mot Esbjerg, då han satt på avbytarbänken under hela matchen.

Rasmus Jönsson, Odense 7/0
Bänkad från start mot FCK (förlust 0-2) men fick hoppa in efter en timmes spel.

Joel Allansson, Randers 5/0
Skadekänning stoppade Allansson från medverkan i matchtruppen mot Lyngby (seger 2-0).

Mikael Ishak, Randers 5/2
Andra målet för säsongen för Ishak, då han gjorde 2-0-målet för sitt Randers i den 43:e minuten mot Lyngby. Det skulle visa sig bli matchens sista mål. Ishak som fick titta på domarens gula kort i den 52:a minuten, byttes ut med tio minuter kvar av ordinarie matchtid.

Viktor Lundberg, Randers 8/2
Spelade hela matchen när Randers vann mot Lyngby med 2-0.

Marko Mitrovic, Randers 7/0
Satt hela matchen på avbytarbänken mot Lyngby (seger 2-0).

Simon Kroon, SönderjyskE 6/2
2-2 blev för SönderjyskE mot jumbon Silkeborg. Kroon spelade från start men byttes ut i den 77:e minuten.

Markus Holgersson, Ålborg 8/2
Ålborg förlorade mot Bröndby med 0-1 på hemmaplan. Holgersson spelade hela matchen.

Niklas Backman, Århus 8/1
Århus vann med 3-1 mot Nordsjälland. Backman från start och spelade hela matchen.

William Kvist, AB Köpenhamn 1/0
AB förlorade förra helgen med 0-2 hemma mot Roskilde. Kvist satt hela matchen på avbytarbänken. I helgen blev det 1-3 hemma mot Skive Kvist satte hela matchen på avbytarbänken även då.

Hulusi Dolar, Helsingör 0/0
Ingen Dolar i matchtruppen mot Naestved förrförra helgen (förlust 1-2), I helgen blev det seger med 4-0 mot Fredericia. Vi hoppas kunna redovisa i nästa veckas proffskoll kring Dolars eventuella medverkan i den matchen.

Alexander Fioretos, Helsingör 0/0
Med i matchtruppen mot Naestved förrförra helgen (förlust 1-2) men satt hela matchen på avbytarbänken. Vi hoppas kunna redovisa i nästa veckas proffskoll kring Fioretos eventuella medverkan i den matchen.

FÄRÖARNA

Rasmus Andersson, Skála 5/0
Skála förlorade med 0-2 hemma mot B36. Andersson bänkad från start men fick hoppa in med en dryg halvtimme kvar av ordinarie matchtid.

ISLAND

Pontus Nordenberg, Vikingur Olafsvik 18/1
Vikingur Olafsvik förlorade med 1-2 mot Fylkir. Nordenberg spelade hela matchen.

FINLAND

Bobbie Friberg da Cruz, IFK Mariehamn 24/0
Spelade från start och hela matchen när IFK Mariehamn förlorade med 1-2 mot KuPS i fredags. Spelade från start gjorde han också mot PS Kemi på måndagskvällen (seger 1-0). Men utgick redan i den 27:e minuten på grund av skada.

Philip Sparrdal-Mantilla, IFK Mariehamn 22/0
Fanns med i startelvan och spelade hela 1-2-förlusten mot KuPS i fredags. Han spelade också hela matchen mot Kemi (seger 1-0).

Josef Ibrahim, IFK Mariehamn 13/0
Satt hela matchen på avbytarbänken mot KuPS (förlust 1-2) i fredags och mot Kemi (seger 1-0).

Gabriel Petrovic, IFK Mariehamn 24/0
Fortsätter rada upp 90 minutersmatcher för IFK Mariehamn. Spelade hela matchen också i fredags mot KuPS (förlust 1-2). Det gjorde han också mot Kemi på måndagen, då det blev seger med 1-0. Petrovic varnad i den 86:e minuten.

Erik Törnros, PS Kemi 6/4
Efter sitt målstim har Törnros hamnat i en plötslig måltorka. Först blev det inget mål i fredags mot HJK (förlust 0-2) och Törnros byttes ut i den 80:e minuten. På måndagskvällen fick han lämna planen utan tillverkat mål när Kemi förlorade med 0-1 mot IFK Mariehamn.

Felix Gustavsson, KPV 17/1
KPV förlorade förra helgen med 2-3 mot Haka. Gustavsson spelade hela matchen. I helgen blev det seger med 3-2 borta mot TPS Åbo. Gustavsson från start men utbytt i den 78:e minuten.

BELGIEN

Jacob Rinne, KAA Gent 5/0, 2 hållna nollor
Säsongens andra nolla av Rinne när Gent vann med klara 3-0 mot Lokeren.

Emir Kujovic, KAA Gent 1/0
Kujovic var inte synlig i matchtruppen mot Lokeren, då han hade lättare skadekänning.

Erdin Demir, Waasland-Beweren 3/0
W-B förlorade med 1-0 mot Club Brügge. Demir spelade hela matchen.

HOLLAND

Mattias Johansson, AZ Alkmaar 4/0
AZ vann med 2-0 för andra matchen i följd. Denna gång mot Willem II. Johansson från start och spelade hela matchen.

Muamer Tankovic, AZ Alkmaar 0/0
Helt utanför matchtruppen mot Alkmaar på grund av skada.

Simon Gustafson, Feyenoord 1/0
Det dröjde till den femte matchen för säsongen för att Gustafson skulle få säsongsdebutera och han gjorde det som inhoppare i den 83:e minuten i 3-1-segern mot Ado den Haag.

Pär Hansson, Feyenoord 0/0, 0 hållna nollor
Reservmålvakt hos Feyenoord för tillfället.

Simon Tibbling, Groningen 2/0
Tillbaka från sjukdom men fick starta matchen mot Sparta Rotterdam på avbytarbänken. Fick dock hoppa in och spela under slutkvarten.

Sam Larsson, Heerenveen 3/2
Efter målet senast fortsatte den tidigare Blåvitt-talangen att leverera rejält för sitt Heerenveen. Han gjorde 2-0 i den 66:e minuten och spelade sedan fram till segermålet på tre minuters tilläggstid i 3-2-segern mot Twente.

Simon Thern, Heerenveen 2/0
Satt hela matchen på avbytarbänken mot Twente (seger 3-2).

Mikael Dyrestam, NEC Nijmegen 3/0
Bänkad från start mot PSV (förlust 0-4) och blev kvar på avbytarbänken under hela matchen.

Sam Lundholm, NEC Nijmegen 2/0
Inte heller för Lundholm blev det någon speltid, då han gjorde Dyrestam sällskap på avbytarbänken under hela matchen.

Ramon-Pascal Lundqvist, PSV Eindhoven 1/0, PSV II 4/0
Debut i Eredivsie när han fick hoppa in under matchens sista tio minuter mot NEC (seger 4-0).

Kristoffer Peterson, Utrecht 1/0
Helt utanför matchtruppen mot Zwolle (oavgjort 1-1).

ENGLAND

Zlatan Ibrahimovic, Manchester U 4/4
Fortsätter behålla sitt målsnitt på ett mål per match. Gjorde Uniteds mål när laget förlorade med 1-2 i derbyt mot Manchester City. ”Ibra” fick titta på domarens gula kort i den 51:a minuten. Spelade dock hela matchen.

Kristoffer Nordfeldt, Swansea 0/0, 0 hållna nollor
Fortsätter nöta bänk hos Swansea. Reservmålvakt också mot Chelsea (oavgjort 2-2).

Sebastian Olsson, Sunderland 0/0
En skada håller honom borta till efter nyår.

Joel Asoro, Sunderland 1/0
Utanför matchtruppen i måndagskvällens 0-3-förlust mot Everton.

Jonas Olsson, West Bromwich 2/0
Avbytare utan att få hoppa in. Så var verkligheten för Jonas Olsson för andra matchen i följd när West Bromwich förlorade med 0-1 mot AFC Bournemouth.

Marcus Olsson, Derby 3/0
Derby förlorade med 0-2 mot Newcastle i helgen. Olsson spelade hela matchen. I tisdagskvällens match mot Ipswich (förlust 0-1) spelade också Olsson från start men byttes ut i den 88:e minuten.

Marcus Antonsson, Leeds 7/1
Leeds förlorade med 0-1 mot Huddersfield i helgen. Antonsson från start men utbytt med knappt 25 minuter kvar av ordinarie tid. På tisdagskvällen blev det seger med 2-1 mot Blackburn. Antonsson från start även då men blev utbytt efter en timmes spel och den spelare han bytte med, Chris Wood var den som gjorde lagets segermål.

Pontus Jansson, Leeds 2/0 (Utlånad från Torino 0/0)
Fick chansen från start och spelade hela matchen mot Huddersfield (förlust 0-1). Detsamma blev det också i tisdagskvällens 2-1-seger mot Blackburn.

Martin Olsson, Norwich 3/0
En skada i baksidan av ena låret stoppar Olsson från spel just nu. Missade både VM-kvalmatchen mot Holland och även helgens 3-2-seger mot Cardiff. Däremot var han tillbaka i tisdagskvällens 2-1-seger mot Wigan.

Gustav Engvall, Bristol City 0/0
Inte helt hundraprocentigt kvitt en skada och stod därför över helgens 2-2-match mot Rotherham. Fanns heller inte med i tisdagskvällens 2-3-förlust mot Sheffield Wednesday.

Joel Ekstrand, Bristol City 1/0
Debut blev det däremot för Ekstrand som hoppade in efter en dryg timmes spel mot Rotherham (oavgort 2-2). På tisdagskvällen fick Ekstrand tillbringa hela matchen mot Sheffield Wednesday (förlust 2-3) på avbytarbänken.

IRLAND

Armin Aganovic, Galway 11/0
Galway spelade 0-0 mot Derry förrförra fredagen. Aganovic spelade hela matchen. Det gjorde han också i förra tisdagens förlust med 0-1 mot Shamrock.

SKOTTLAND

Mikael Lustig, Celtic 3/0
Lustig var tillbaka i vardagen i Celtic den inte allt för helgjutna insatsen mot Holland. Spelade hela matchen när Celtic vann ”Old Firm” med 5-1 mot Glasgow Rangers.

Viktor Noring, Hearts 0/0, 0 hållna nollor
Reservmålvakt på avbytarbänken mot Hamilton (seger 3-1).

TYSKLAND

Oscar Wendt, Borussia Mönchengladbach 2/0
Borussia förlorade med 1-3 mot Freiburg. Wendt spelade sin vana trogen hela matchen.

Alexander Milosevic, Darmstadt 2/0 (Utlånad från Besiktas 0/0)
Hjälpte sitt lag hålla nollan mot Eintracht Frankfurt (seger 1-0).

Branimir Hrgota, Eintracht Frankfurt 2/0
Fick chansen från start också mot Darmstadt. Utbytt i den 65:e minuten.

Albin Ekdal, Hamburger SV 1/0
Tillbaka i matchtruppen men fick finna sig i att vara avbytare från start mot Bayer Leverkusen (förlust 0-3). Ekdal fick hoppa in med 25 minuter kvar av ordinarie matchtid.

Nabil Bahoui, Hamburger SV 0/0
Helt utanför matchtruppen mot Bayer Leverkusen.

Jiloan Hamad, Hoffenheim 0/0
Fanns inte med i matchtruppen mot Mainz (oavgjort 4-4).

Emil Forsberg, RB Leipzig 2/0
Inte heller i Leipzigs andra match för säsongen fanns det någon plats för Forsberg i startelvan. Fick hoppa in i den 64:e minuten.

Joseph Baffo, Eintracht Braunschweig 3/0
Bänkad från start också mot Erzgebirge Aue men fick hoppa in med kvarten kvar av ordinarie tid.

Christoffer Nyman, Eintracht Braunschweig 2/1
Trots målet i debuten blev det ändå avbytarbänken från start för Nyman mot Erzgebirge Aue. Fick hoppa in i den 65:e minuten men höll sig utanför målprotokollet denna gång.

Simon Hedlund, Union Berlin 0/0
Union Berlin vann med 4-0 mot Karlsruhe. Simon Hedlund fanns dock inte med i matchtruppen.

FRANKRIKE

Pierre Bengtsson, Bastia 1/1
Vilken succédebut av Bengtsson som gjorde lagets segermål i den 82:a minuten mot Toulouse (seger 2-1).

Isaac Kiese Thelin, Bordeaux 1/1
Utanför matchtruppen mot Lyon (förlust 1-3)

Karl-Johan Johnsson, EA Guingamp 4/0, 1 hållen nolla
Nollan var intakt i bara tio minuter mot Montpellier men det var också det enda mål som Johnsson släppte in i matchen som slutade 1-1.

Alexander Kacaniklic, Nantes 2/0
Nantes förlorade med 0-3 mot Metz. Kacaniklic petad ur startelvan och förpassad ut på avbytarbänken, där han fick tillbringa hela matchen.

Ola Toivonen, Toulouse 4/0
Spelade från start och hela matchen mot Bastia (förlust 1-2) och var den som spelade fram till lagets kvitteringsmål till 1-1 i den 67:e minuten.

Jimmy Durmaz, Toulouse 2/0
Inhoppare också i sin andra match för Toulouse. Denna gång redan i halvtid i 1-2-förlusten mot Bastia.

SPANIEN

John Guidetti, Celta Vigo 2/0
Guidetti fanns inte med i matchtruppen överhuvudtaget mot Atletico Madrid (förlust 0-4). Orsaken var att han fått ledigt, då hans flickvän skulle föda barn.

PORTUGAL

Victor Nilsson-Lindelöf, Benfica 3/0
Benfica vann med 2-1 mot Arouca. Nilsson-Lindelöf helt utanför matchtruppen, då han sparades till lagets match i Champions League på tisdagskvällen.

ITALIEN

Filip Helander, Bologna 0/0
Nyförvärvet från Verona fick tillbringa hela matchen mot Cagliari på avbytarbänken.

Emil Krafth, Bologna 3/0
Bologna vann med 2-1 mot Cagliari. Krafth spelade hela matchen.

Marcus Rohdén, Crotone 3/0
Crotone förlorade med 1-2 mot Empoli. Rohdén spelade från start och hela matchen.

Oscar Hiljemark, Palermo 3/0
Palermo förlorade med 0-3 mot Napoli. Hiljemark spelade hela matchen.

Robin Quaison, Palermo 2/0
Skadekänning stoppar Quaison från spel för tillfället.

Samuel Gustafson, Torino 0/0
Skadekänning stoppar Gustafson från spel just nu.

Melker Hallberg, Ascoli 2/0
Ascoli spelade 1-1 mot SPAL. Hallberg från start men utbytt i halvtid.

SCHWEIZ

Alexander Fransson, Basel 3/0
Basel vann med 3-1 mot Grasshoppers. Fransson spelade hela matchen.

Kim Källström, Grasshoppers 7/0
Grasshoppers förlorade med 1-3 borta mot Basel. Källström spelade sin vana trogen hela matchen.

Alexander Gerndt, Young Boys 1/0
Skadeproblem stoppar Gerndt från spel just nu.

ÖSTERRIKE

Philip Hellquist, Wolfsberger 7/2
Wolfsberger förlorade med klara 1-4 mot Austria Wien. Hellquist spelade hela matchen.

BULGARIEN

Simon Sandberg, Levski Sofia 2/0
Fanns inte med i matchtruppen mot Neftohimik (seger 2-1).

GREKLAND

Jakob Johansson, AEK Aten 1/0
Äntligen premiär i den grekiska ligan. AEK vann med 4-1 mot Xanthi. Johansson spelade hela matchen.

Niklas Hult, Panathinaikos 1/0
Panathinaikos vann med 3-0 borta mot Levadiakos. Hult spelade från start och hela matchen.

Marcus Berg, Panathinaikos 1/0
Spelade hela matchen och spelade fram till ett av Panathinaikos tre mål mot Levadiakos.

TURKIET

Daniel Larsson, Gaziantepspor 3/0
Spelade från start och hela matchen i 0-0-matchen mot Adanaspor.

Panajotis Dimitriadis, Genclerbirligi 0/0
Fanns inte med i truppen mot Alanyaspor. Har uppgets klar för Giresunspor men har inte presenterats officiellt av den klubben än.

Johannes Hopf, Genclerbirligi 3/0, 2 hållna nollor
Säsongens andra noll när Genclerbirligi spelade 0-0 mot Alanyaspor.

Abdulrahman Khalili, Genclerbirligi 0/0
Fanns inte med i matchtruppen mot Alanyaspor (oavgjort 0-0).

Samuel Holmén, Istanbul Basaksehir 3/0
Istanbul vann med 3-1 mot Kasimpasa. Holmén spelade hela matchen och fick titta på domarens gula kort i den 54:e minuten.

Mahmut Özen, Adama Demirspor 0/0
Inte synlig i matchtruppen mot Gaziantepspor (oavgjort 1-1).

Felix Michel, Eskisehirspor 1/0
På avbytarbänken från start mot Manisaspor (oavgjort 3-3). Michel fick dock hoppa in redan i halvtid.

Erkan Zengin, Eskisehirspor 1/0
Fanns med i matchtruppen mot Manisaspor (oavgjort 3-3) men fick tillbringa hela matchen på avbytarbänken.

MALTA

Alexander Nilsson, Tarixen Rainbows 3/0
Tarixen förlorade med 0-1 mot St.Andrews. Nilsson spelade hela matchen.

BOSNIEN

Mirza Halvadzic, Zeljeznicar 0/0
Zeljeznicar vann med 2-1 mot Krupa na Vrbasu.

RYSSLAND

Pontus Wernbloom, CSKA Moskva 6/0
CSKA vann med 3-0 mot Grozny. Wernbloom från start men byttes ut under matchens fem sista minuter. Han blev dessutom varnad precis före halvtid.

Carlos Strandberg, CSKA Moskva 2/1
Bänkad från start också mot Grozny men fick hoppa in med kvarten kvar. Direkt tog han en djupledslöpning och fick bollen serverad i straffområdet, där han kyligt chippade bollen över Groznys målvakt till sitt första mål för säsongen i den ryska ligan.

Emil Bergström, Rubin Kazan 3/0
Satt hela matchen på avbytarbänken mot Ural (seger 3-1)

Andreas Granqvist, Krasnodar 5/0
Landslagskaptenen fick oväntat finna sig i att vara bänkad under hela matchen mot Ufa (oavgjort 0-0).

Sebastian Holmén, Dynamo Moskva 10/0
Dynamo vann med 2-1 borta mot Tambov förra helgen. Holmén satt då hela matchen på avbytarbänken. Senaste helgen blev det 3-2 mot SKA Khabarovsk och då spelade Holmén hela matchen.

KINA

Gustav Svensson, Guangzhou R&F 23/0
Svensson spelade hela matchen i 1-1-matchen mot Shanghai Shenhua.

Osman Sow, Henan Jianye 24/2
Andra målet för säsongen för Sow när han redan i den femte minuten gjorde 1-0 mot Tianjin Teda (förlust 1-2). Sow byttes ut efter en timmes spel.

Guillermo Molins, Beijing Rehne 10/0
Ännu inget mål för Molins i Kina. Spelade från start men byttes ut redan i den 61:a minuten mot Tianjin Quanjian.

David Fällman, Dalian Transcendence 26/0
Spelade från start och hela matchen mot Beijing Baxy.

Erton Fejzullahu, Dalian Transcendence 7/1
Har alltjämt inte spelat någon match sedan 2 maj och är hemma i Stockholm, efter att han genomgått en operation.

JAPAN

Robin Simovic, Nagoya Grampus 8 23/9
Bänkad från start men fick hoppa in under matchens sista 20 minuter mot Niigata (seger 1-0)

Ludvig Öhman, Nagoya Grampus 8 9/0
Helt utanför matchtruppen mot Niigata (seger 1-0).

USA

Axel Sjöberg, Colorado Rapids 24/2
Colorado vann med 1-0 mot Dallas på bortaplan. Sjöberg spelade som brukligt hela matchen och blev dessutom varnad i den 30:e minuten.

Mohammed Khalid Saeid, Columbus Crew 19/0
Columbus förlorade med 1-2 mot LA Galaxy i förra veckan. Saeid spelade hela matchen. I helgen blev det förlust med 1-3 mot Vancouver Whitecaps. Saeid spelade hela matchen även nu och var dessutom den som spelade fram till lagets 1-0-mål i den elfte minuten.

Erik Friberg, Seattle Sounders 18/0
Friberg fanns med i startelvan men byttes ut i den 65:e minuten i 1-1-matchen mot San Jose.

Nicklas Maripuu, Jacksonville 7/0
Jacksonville förlorade med 0-1 mot Carolina Railhawks förra helgen. Maripuu satt hela matchen på avbytarbänken. På måndagskvällen blev det dock speltid igen, då han var tillbaka i startelvan i 2-3-förlusten mot Rayo OKC. Blev dock utbytt med 25 minuter kvar av ordinarie tid.

Alexander Andersson, Jacksonville 4/0
Ingen ”Nutt” synlig i matchtrupperna varken mot Carolina eller Rayo OKC.

Linus R. Olsson, OKC Energy 6/1
Spelade från start mot Portland Timbers andralag (förlust 0-4) förr-förra måndagen. Byttes ut i 66:e minuten. Gjorde första målet för sin nya klubb när han gjorde 2-1 i den 59:e minuten mot Seattle Sounders andralag i en match som slutade 2-2. Olsson byttes ut med tio minuter kvar av den andra halvleken.

NYA ZEELAND

Armin Pasagic, Eastern Suburbs 12/5
Eastern Suburbs spelade 3-3 mot Forrest Hill. Pasagic spelade från start och spelade fram till det första målet. Han byttes ut i den 70:e minuten.