• Publicerat 9 september, 2016
  • Skrivet av Redaktionen
  • 297 Kommentarer

Bojan Djordjic, Jesper Blomqvist, Henke Larsson och Zlatan Ibrahimovic. Nu kan näste svensk i Manchester United snart vara verklighet. FotbollDirekt kan i dag genom säkra källor avslöja att United framfört intresse för Falkenbergs 18-årige Jesper Karlsson.
– Jag kommenterar inga klubbar men det är klart att x antal utländska klubbar har kontaktat oss om Jesper Karlsson, bekräftar sportchef Håkan Nilsson för FotbollDirekt.se.

Det är ett genombrott som börjar få lika stor uppmärksamhet som AIK:s Alexander Isak. Två tonårsstjärnor som obekymrat far fram just nu och blir ansikten för en ny generation svenska fotbollspelare.

Falkenbergs Jesper Karlsson har en spektakulär sommar bakom sig och lyckades senast med något som ser ut att ha chans till titeln, ”Årets allsvenska mål”.

FotbollDirekt avslöjade redan tidigare i somras hur utländska spioner allt tätare hade börjat följa honom på plats i Sverige – och det är inte vilka klubbar som helst det handlar om.
Nu står det alltså klart att bland annat självaste Manchester United tagit kontakt och framfört sitt intresse för den unge anfallaren. Initierade källor bekräftar för FotbollDirekt att första kontakten togs i samband med att landslagsuppehållet började, kort efter målet mot ÖSK,  och att United nu kommer att följa Karlsson på plats i merparten av matcherna som återstår i höst.

Falkenbergs sportchef Håkan Nilsson möter uppgifterna om United så här:
– Jag kommenterar inga klubbar men det är klart att x antal utländska klubbar har kontaktat oss om Jesper Karlsson, säger han till FotbollDirekt.se.
-–Men vilka det handlar om vill jag helst behålla för oss själva. Det mår alla bäst av i det här läget men jag pratar med Jesper varje dag så vi vet var vi har varandra, fortsätter han.

Du vill inte kommentera Manchester United?
– Inga kommentarer.

Hur ser ni det här stora intresset som nu allt mer tilltar?
– Inte mer än att det är smickrande och att det är otroligt att vi får fram spelare som vi får. Men vilka utländska klubbar som kommer att sitta och titta på som exempelvis vår match mot Djurgården får du mig inte att säga.

Är det realistiskt att behålla Jesper Karlsson över januarifönstret som det ser ut just nu?
– Alltså under hela den tid jag varit i Falkenberg så har vi aldrig stoppat någon. Vill Jesper till ett nytt ”place” så ska vi inte stå i vägen men vi ska ju förstås samtidigt göra en så bra affär som möjligt. Det är givet.

Men det finns även flera klubbar med i bilden, enligt FotbollDirekts källor jämte United ska även klubbar som Ajax, Feyenoord, Sunderland och F Köpenhamn ha framfört konkret intresse.

Falkenberg har i nuläget 27 månader kvar av Jesper Karlssons kontrakt och prislappen uppges, enligt vad FotbollDirekt erfar, ligga på mellan 6-8 miljoner kronor.

FotbollDirekt har varit i kontakt med Jesper Karlsson agent Anders Karlsson som avböjer att kommentera uppgifterna.

Anton Zetterman – Mårthen Bergman – Ola Gustavsson