Foto: Bildbyrån

AIK släpper talangen William Sheriff – FotbollDirekt kan avslöja att den 19-årige mittfältaren fortsätter i Karlbergs BK i division 2.
– Det känns jätteroligt att få in en ung och talangfull spelare som William Sheriff, säger Karlbergs sportchef Lennart Sandahl till FotbollDirekt.se.

William Sheriff har tidigare tillhört AIK:s a-trupp, och spelat flera träningsmatcher med a-laget. Yttermittfältaren har provtränat med Liverpool som yngre, och har även fyra landskamper för Sveriges P/U-96-landslag.

Men under vårsäsongen var han utlånad till Nyköpings BIS i division 1, och nu släpper AIK mittfältstalangen.

Han har ett halvår kvar på kontraktet med Gnaget. Men enligt uppgifter till FotbollDirekt så lämnar han nu för Karlbergs BK i division 2, en permanent övergång.

Uppgifter som bekräftas av Karlbergs sportchef Lennart Sandahl:

– Dina uppgifter stämmer bra, säger Sandahl till FotbollDirekt.se.

Karlberg är nykomlingar i Division 2 Norra Svealand, men ligger tvåa med åtta omgångar kvar och har gjort flera talangvärvningar från större klubbar under sommaren. Däribland Michael Jahn (Djurgården) och Alexander Hedman (Sirius). Nu kommer ytterligare en ung talang in. Något som gläder i Karlberg:

– Det känns jätteroligt att få in ännu en ung och talangfull spelare som William Sheriff. Han har varit och nosat på AIK:s A-lag och förhoppningsvis kan vi erbjuda en trygg miljö där han får kontinuiteten som krävs för att studsa tillbaka till elitnivå snart igen, säger Sandahl och fortsätter:

– Som spelare är William grymt explosiv, stark en mot en och har en fin vänsterfot. Jag är glad att vi kan spetsa till truppen ytterligare inför den spännande avslutningen på säsongen.

MISSA INTE! 

Allt om AIK– Gå till FotbollDirekts AIK-sida
Sheriff jämfördes med Robben – snuddade vid AIK:s a-lag
Karlbergs talangvärvning – lånar direkt från allsvenskan 

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!

TWITTER
FACEBOOK
INSTAGRAM

ELITEFOOTBALLSveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll