PROFFSKOLLEN. Hur gick det för de svenska spelarna utomlands i helgen? Kolla in nedan.  Läs mer i veckans proffskoll.

Proffskollen – i samarbete med Elitefootball

NORGE

Jakob Orlov, Brann 16/2
2-3 blev det borta mot Vålerengen. Orlov från start och spelade fram till lagets första mål men utbytt under matchens sista tio minuter.

David Myrestam, Haugesund 20/0
Spelade hela matchen när Haugesund vann med 2-1 mot Tromsö.

Andreas Linde, Molde 6/0, 1 hållna nollor
Var i Rio och spelade OS för Sverige och hann inte tillbaka till den här matchen.

Isak Ssewankambo, Molde 8/0
Utanför matchtruppen mot Ålesund (seger 2-0).

Mattias Moström, Molde 14/1
Fanns med från start och spelade hela matchen mot Ålesund (seger 2-0).

Jonas Lindberg, Sarpsborg 12/2
Lindberg fanns med i startelvan mot Odd (oavgjort 0-0). Spelade nästan hela matchen men byttes ut i den 88:e minuten.

Rasmus Lindkvist, Vålerengen 18/3
Vålerengen vann med 3-2 mot Brann. Lindkvist spelade hela matchen .

Robert Lundström, Vålerengen 13/0
Utanför matchprotokollet när Vålerengen vann med 3-2 hemma mot Brann.

Marcus Sandberg, Vålerengen 7/0, 2 hållna nollor
Släppte visserligen in två mål mot Brann, men då hans eget lag gjorde tre mål framåt, gjorde det inte så mycket – det blev seger ändå.

Joakim Wrele, Hödd 19/0
Hödd vann med 3-2 mot Levanger. Ingen Wrele synlig i matchtruppen.

Johan Wennberg, Kongsvinger 17/2
Wennberg spelade från start men byttes ut efter en dryg timme när laget spelade 1-1 borta mot jumon Bryne.

Conny Månsson, Kristiansund 20/0, 8 hållna nollor
Kristiansund var på väg mot en 2-1-seger när Månsson fick släppa in två mål under matchens sista fem minuter hemma mot Sandnes Ulf och det blev förlust med 2-3.

Liridon Kalludra, Kristiansund 19/0
Kalludra spelade från start och snudd på hela matchen i 2-3-förlusten mot Sandnes Ulf, då han byttes ut i den 86:e minuten.

Rikard Nilsson, Levanger 13/0
Fanns inte med i matchtruppen mot Hödd (förlust 2-3)

Sebastian Starkenberg, Levanger 4/0
Har lämnat Levanger och skrivit på för FC Gute. Tas bort från och med nästa veckas proffskoll.

Marcus Astvald, Levanger 17/0
Spelade från start men utbytt under matchens sista 20 minuter mot Hödd (förlust 2-3).

Mathias Carlsson, Levanger 0/0
Får vänta på debuten hos Levanger.

Andreas Peterson, Levanger 18/3
Ingen Peterson synlig i matchtruppen mot Hödd (förlust 2-3).

Andreas Lindberg, Ranheim 0/0, 0 hållna nollor
Alltjämt tredjemålvakt hos Ranheim.

Andreas Wrele, Raufoss 20/0
Wrele spelade från start och hela matchen när Raufoss förlorade med 0-4 mot Jerv.

Anton Henningsson, Raufoss 6/2
Fick på nytt starta på avbytarbänken hos Raufoss. Fick dock hoppa in i halvtid i 0-4-förlusten mot Jerv.

William Kurtovic, Sandefjord 18/0
Tillbaka i matchtruppen men fick finna sig i att vara avbytare och få ett inhopp på en knapp kvart i 3-0-segern hemma mot KFUM.

Pontus Engblom, Sandnes Ulf 20/16
Engblom närmar sig tjoget fullt med mål i den norska andraligan. I helgen kom ett nytt när han gjorde 2-2 i den 85:e minuten i 3-2-segern borta mot Kristiansund.

Martin Falkeborn, Ull/Kisa 2/0 (Utlånad från Lilleström 0/0)
Skadekänning stoppade Falkeborn från spel mot Fredrikstad (förlust 1-5).

Jesper Andreasson, Ull/Kisa 14/0
Tillbaka i matchtruppen men satt hela matchen på avbytarbänken i 1-5-förlusten mot Fredrikstad.

DANMARK

Johan Larsson, Bröndby 5/0
Hjälpte sitt lag hålla nollan mot SönderyskE i matchen som slutade med 4-0-seger.

Gustaf Nilsson, Bröndby 0/0
Har inte återhämtat sig från den skada han ådrog sig i slutet av april.

Robin Söder, Esbjerg 5/0
Jumbon Esbjerg förlorade med 1-2 borta mot Ålborg. Söder spelade hela matchen.

Robin Olsen, FC Köpenhamn 5/0, 3 hållna nollor
Drog det längsta strået i mötet med tidigare målvaktskollegan i MFF, Johan Dahlin, när FCK vann med 3-1 mot Midtjylland.

Mikael Antonsson, FC Köpenhamn 2/0
Satt hela matchen på avbytarbänken mot Midtjylland (seger 3-1).

Ludwig Augustinsson, FC Köpenhamn 4/0
Spelade från start och hela matchen mot Midtjylland (seger 3-1).

Erik Johansson, FC Köpenhamn 4/1
Tog FCK tillbaka in i matchen med ett kvitteringsmål till 1-1 i den 65:e minuten i matchen mot Midtjylland som slutade med en 3-1-seger.

Per Nilsson, FC Köpenhamn 0/0
Utanför matchtruppen mot Midtjylland.

Johan Dahlin, Midtjylland 2/0, 0 hållna nollor
För andra matchen i följd släppte Dahlin in tre mål, denna gång i 1-3-förlusten borta mot FCK.

Kristoffer Olsson, Midtjylland 5/0
Petad ur startelvan och förpassad till avbytarbänken mot FCK (förlust 1-3). Fick hoppa in i den 82:a minuten.

Rasmus Jönsson, Odense 4/0
Ingen Jönsson synlig i Odenses matchtrupp mot Nordsjälland (seger 3-1).

Joel Allansson, Randers 5/0
90 minuter på planen blev det för Allansson när Randers vann med 1-0 borta mot Viborg.

Mikael Ishak, Randers 3/1
Inget spel hos Randers för Isak, då han inte var tillbaka efter att han varit med och spelat för Sverige i OS.

Viktor Lundberg, Randers 5/2
Mål för andra matchen i följd för Lundberg och för andra matchen i följd var hans mål ett segermål till 1-0.

Marko Mitrovic, Randers 5/0
I startelvan för andra matchen i följd. Byttes ut i den 83:e minuten mot Viborg (seger 1-0).

Simon Kroon, SönderjyskE 4/2
Ingen Kroon synlig i matchtruppen i 0-4-förlusten mot Bröndby på bortaplan.

Markus Holgersson, Ålborg 5/2
Ålborg vann med 2-1 mot jumbon Esbjerg. Holgersson spelade hela matchen.

Niklas Backman, Århus 5/1
Hjälpte sitt lag hålla nollan i 0-0-matchen mot Lyngby.

William Kvist, AB Köpenhamn 0/0
Satt hela matchen på avbytarbänken mot Hobro (förlust 1-4).

Hulusi Dolar, Helsingör 0/0
Fanns inte med i matchtruppen mot Vejle i torsdags (oavgjort 2-2).

Alexander Fioretos, Helsingör 0/0
Fanns med i matchtruppen mot Fremad Amager (seger 2-0) förra helgen. Något inhopp blev det aldrig och det blev det inte i torsdagens 2-2-match mot Vejle.

FÄRÖARNA

Rasmus Andersson, Skála 3/0
Skala förlorade med 0-2 hemma mot NSI. Andersson från start men utbytt efter den halva andra halvleken.

ISLAND

Pontus Nordenberg, Vikingur 15/1
0-3 blev det mot IA Akranes. Nordenberg spelade från start och hela matchen.

FINLAND

Bobbie Friberg da Cruz, IFK Mariehamn 20/0
Mariehamn förlorade med 0-1 mot KuPS i onsdags. Friberg da Cruz spelade hela matchen. I helgen blev det 2-0-seger borta mot VPS Vasa. Friberg da Cruz spelade hela matchen även då.

Philip Sparrdal-Mantilla, IFK Mariehamn 18/0
Bänkad utan att få hoppa in i onsdagens 0-1-förlust mot KuPS. Tillbaka i startelvan och spelade hela matchen mot VPS Vasa.

Josef Ibrahim, IFK Mariehamn 12/0
Tillbaka i startelvan och fick en timmes spel i onsdagens 0-1-förlust mot KuPS. Ingen Ibrahim synlig i matchtruppen mot Vasa.

Gabriel Petrovic, IFK Mariehamn 20/0
Spelade från start och hela matchen mot KuPS (förlust 0-1) i onsdags. Spelade från start gjorde han också mot VPS i helgen men byttes då ut i den 87:e minuten.

Erik Törnros, PS Kemi 2/1
Inledde sin sejour i den högsta finländska ligan med att vara med om en 0-5-förlust borat mot RoPS. Spelade från start och hela matchen. I helgen presenterade han sig dock inför hemmapubliken genom ett mål till 2-0 i den 37:e minuten hemma mot Inter Åbo (seger 3-1). Byttes ut i den 82:a minuten.

Felix Gustavsson, KPV 13/1
KPV spelade 3-3 mot Jazz. Gustavsson bänkad från start men fick hoppa in under slutkvarten.

BELGIEN

Jacob Rinne, KAA Gent 3/0, 1 hållen nolla
Var 20 minuter från sina andra nolla när KAA Gent spelade 1-1 borta mot Charleroi.

Emir Kujovic, KAA Gent 1/0
För trejde matchen i följd fick Kujovic nöta bänk från start och för andra matchen i följd blev det inget inhopp alls.

Erdin Demir, Waasland-Beweren 0/0
Ingen Demir synlig i 2-2-matchen borta mot Genk.

HOLLAND

Mattias Johansson, AZ Alkmaar 1/0
AZ förlorade med 0-1 borta mot PSV. Johansson från start och spelade hela matchen.

Muamer Tankovic, AZ Alkmaar 0/0
Inget spel för Tankovic som varit i Brasilien och representerat Sverige i OS.

Simon Gustafson, Feyenoord 0/0
Fanns med på avbytarbänken mot Twente (seger 2-0) men något inhopp blev det inte.

Pär Hansson, Feyenoord 0/0, 0 hållna nollor
Reservmålvakt hos Feyenoord för tillfället.

Simon Tibbling, Groningen 0/0
Hann precis hem från Rio till matchen mot Excelsior men satt hela matchen på avbytarbänken.

Sam Larsson, Heerenveen 0/0
Sjukdom hindrade Larsson från spel också mot Utrecht (oavgjort 2-2).

Simon Thern, Heerenveen 1/0
Efter hans långa skadefrånvaro blev det en försiktig säsongsdebut för Thern i 2-2-matchen mot Utrecht. Den kom nämligen som inhoppare i den 87:e minuten.

Arber Zeneli, Heerenveen 2/1
Spelade hela matchen när Heerenveen spelade 2-2 mot Utrecht.

Mikael Dyrestam, NEC Nijmegen 2/0
Fick chansen från start och spelade hela matchen när NEC spelade 2-2 mot Go Ahead Eagles.

Sam Lundholm, NEC Nijmegen 1/0
En dryg kvarts spel blev det för Lundholm när han hoppade in i den 72:a minuten mot Go Ahead Eagles (oavgjort 2-2).

Ramon-Pascal Lundqvist, PSV Eindhoven 0/0
Fanns med på avbytarbänken mot AZ (seger 1-0) men något inhopp blev det inte.

Kristoffer Peterson, Utrecht 1/0
Bänkad från start mot Heerenveen och blev kvar på avbytarbänken matchen ut.

ENGLAND

Zlatan Ibrahimovic, Manchester U 1/1
Mål direkt i debuten för ”Ibra” som gjorde 3-0 på ett lågt distansskott i den 64:e minuten i premiären borta mot Bournemouth. Spelade hela matchen.

Kristoffer Nordfeldt, Swansea 0/0, 0 hållna nollor
Satt hela matchen på avbytarbänken som reservmålvakt när Swansea vann premiären borta mot nykomlingen Burnley med 1-0.

Sebastian Olsson, Sunderland 0/0
En skada håller honom borta till efter nyår.

Joel Asoro, Sunderland 0/0
Något överraskande fanns den svenske 17-åringen med på avbytarbänken i premiären mot Manchester City (förlust 1-2) men något inhopp blev det aldrig.

Jonas Olsson, West Bromwich 1/0
1-0 blev det borta mot Crystal Palace för WBA. Olsson från start och spelade hela matchen.

Marcus Olsson, Derby 0/0
Derby förlorade med 0-2 mot Barnsley i helgen. Olsson utanför matchtruppen i båda matcherna på grund av skadekänning

Marcus Antonsson, Leeds 3/0
Fick chansen från start i helgen mot Birmingham (förlust 1-2) men höll sig utanför målprotokollet. Även på tisdagskvällen spelade Antonsson från start och hela matchen när Leeds mötte Fulham och spelade 1-1.

Martin Olsson, Norwich 2/0
Norwich spelade 0-0 mot Sheffield W i helgen. Olsson från start men utgick efter en dryg halvtimme med skadekänning. Den skadan stoppade honom från spel på tisdagskvällen mot Bristol C (seger 1-0).

IRLAND

Armin Aganovic, Galway 7/0
Galway förlorade med 0-1 mot St Patrick på fredagen. Aganovic spelade från start och hela matchen.

SKOTTLAND

Mikael Lustig, Celtic 1/0
Celtic skulle ha mött Partick i helgen men matchen blev uppskjuten.

Viktor Noring, Hearts 0/0, 0 hållna nollor
Reservmålvakt på avbytarbänken mot Aberdeen (oavgjort 0-0).

TYSKLAND

Oscar Wendt, Borussia Mönchengladbach 0/0
Tyska Bundesliga har premiär 26 augusti 2016.

Joseph Baffo, Eintracht Braunschweig 2/0
Samlade en assistpoäng när han spelade fram till lagets 1-0-mål i den 40:e minuten. Spelade hela matchen och hann också med att dra på sig ett gult kort i 2-0-segern mot St Pauli.

FRANKRIKE

Isaac Kiese Thelin, Bordeaux 0/0
Bordeaux vann med 3-2 mot St Etienne. Kiese Thelin bänkad från start och blev kvar på avbytarbänken trots att hemmalaget gjorde tre byten i matchen.

Karl-Johan Johnsson, EA Guingamp 1/0, 0 hållna nollor
Guingamp inledde säsongen med 2-2 borta mot Monaco. Johnsson fick förtroendet att vakta målet i premiären och höll nollan till den 71:a minuten, då han släppte in en straffspark av brasilianaren Fabinho.

Alexander Kacaniklic, Nantes 0/0
Fanns inte med i premiären mot Dijon (seger 1-0).

Ola Toivonen, Toulouse 1/0
Någon plats i startelvan fanns inte för Toivonen i hans nya klubb men däremot fanns han med på avbytarbänken och fick hoppa in i den 57:e minuten i 0-0-matchen mot Marseille. Fick titta på domarens gula kort i den 70:e minuten.

SPANIEN

John Guidetti, Celta Vigo 0/0
Spanska Primera División har premiär 19 augusti 2016.

PORTUGAL

Victor Nilsson-Lindelöf, Benfica 1/0
Benfica vann med 2-0 borta mot Tondela i premiären. Nilsson-Lindelöf spelade hela matchen.

ITALIEN

Emil Krafth, Bolgna 0/0
Italienska Serie A har premiär 20 augusti 2016.

Marcus Rohdén, Crotone 0/0

Oscar Hiljemark, Palermo 0/0

Robin Quaison, Palermo 0/0

Samuel Gustafson, Torino 0/0

Pontus Jansson, Torino 0/0

Melker Hallberg, Ascoli 0/0
Italienska Serie B har premiär 27 augusti 2016.

Joakim Olausson, Perugia 0/0

Filip Helander, Verona 0/0

SCHWEIZ

Alexander Fransson, Basel 1/0
Varit med och representerat Sverige i OS och hann inte tillbaka till matchen i onsdags mot Young Boys (seger 3-0).

Kim Källström, Grasshoppers 4/0
Grasshoppers förlorade med 1-2 för andra matchen i följd, denna gång mot Thun. Källström spelade sin vana trogen hela matchen och drog dessutom på sig ett gult kort i den 45:e minuten.

Alexander Gerndt, Young Boys 1/0
Skadeproblem stoppar Gerndt från spel just nu.

ÖSTERRIKE

Philip Hellquist, Wolfsberger 4/1
Spelade från start för andra matchen i följd för Wolfsberger. Denna gång när laget förlorade med 1-3 mot Mattersburg. Hellquist byttes ut i den 73:e minuten.

BULGARIEN

Simon Sandberg, Levski Sofia 1/0
Levski Sofia vann med 1-0 mot Ludogorets. Efter att ha varit i startelvan senast fick Sandberg finna sig i en plats på avbytarbänken denna gång. Något inhopp blev det aldrig.

GREKLAND

Jakob Johansson, AEK Aten 0/0
Grekiska Super League har premiär 20 augusti 2016.

Jimmy Durmaz, Olympiakos 0/0

Niklas Hult, Panathinaikos 0/0

Marcus Berg, Panathinaikos 0/0

TURKIET

Alexander Milosevic, Besiktas 0/0
Turkiska Süper Lig har premiär 21 augusti 2016.