• Publicerat 16 augusti, 2016
  • Skrivet av Redaktionen
  • 208 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Martin Broberg kom till Örebro SK i fjol sommar, och gjorde stor succé under höstsäsongen med tio mål. Nu kan ÖSK tappa Broberg – FotbollDirekt kan avslöja att en klausul i kontraktet gör yttermittfältaren till fri spelare efter den här säsongen.
– Det är inget jag kommentera i dagsläget. Du får kolla med ÖSK om den biten, säger Broberg till FotbollDirekt.se.

Efter ont om speltid i Djurgården i fjol vår så lämnade Martin Broberg för Örebro SK på sommaren. ÖSK hade sålt Ahmed Yasin till danska Århus, och Broberg kom in som ersättare.

Det blev en hit för ÖSK, som då låg pyrt till i tabellen. Broberg var med och lyfte laget, med tio mål på 15 matcher under säsongens andra halva.

Kontraktet med Örebro sträcker sig till och med 2018, men Broberg kan lämna klubben inom kort. Enligt uppgifter till FotbollDirekt så skrevs en klausul in i kontraktet, som mittfältaren själv har kunnat aktivera – en klausul som gör att han kan lämna ÖSK gratis efter denna säsong. Enligt vad FotbollDirekt erfar så är det en klausul som Broberg nu utnyttjat.
– Det är inget jag kommentera i dagsläget. Du får kolla med ÖSK om den biten, säger Broberg till FotbollDirekt.se.

En ny smäll för Örebro, som bara vunnit två matcher efter återstarten i juli. ÖSK har dessutom nyligen tappat Alhassan Kamara (Häcken), Kalle Holmberg (Norrköping) och Daniel Gustavsson (Elfsborg).

FotbollDirekt har upprepade gånger sökt Örebros sportchef Magnus Sköldmark för en kommentar.

Mårthen Bergman – Anton Zetterman