Nyheter

PÅ FD: MFF-favorit nosade på 400-strecket – men släkten värst

ANNONS

PROFFSKOLLEN. Hur gick det för de svenska spelarna utomlands i helgen? Kolla in nedan.  Läs mer i veckans proffskoll där Robin Olsen gäckades av Simon Kroon – så nära han var 400 minuter lång nolla när Kroon förstörde.

Proffskollen – i samarbete med Elitefootball

NORGE

Jakob Orlov, Brann 15/2
Brann vann med 1-0 hemma mot Strömsgodset. Orlov från start men återigen utanför målprotokollet och byttes ut under matchens sista tio minuter.

David Myrestam, Haugesund 19/0
Hjälpte sitt lag hålla nollan när Haugesund vann borta mot Stabaek med 1-0.

Andreas Linde, Molde 6/0, 1 hållna nollor
Är i Rio de Janeiro och representerar Sverige i OS.

Isak Ssewankambo, Molde 8/0
Utanför matchtruppen mot Bodö/Glimt (seger 3-2).

Mattias Moström, Molde 13/1
Fanns med från start och spelade hela matchen mot Bodö/Glimt (seger 3-2). Moström var den som spelade fram Fredrik Aursnes till dennes 1-0 i den åttonde minuten.

Jonas Lindberg, Sarpsborg 11/2
Sarpsborg förlorade med 0-2 mot Vålerengen. Lindberg från start och spelade hela matchen.

Rasmus Lindkvist, Vålerengen 17/3
Lindkvist fortsätter leverera för Vålerengen. Dom två framspelningarna förra helgen följds upp med ett mål till 1-0 i den 22:a minuten borta mot Sarpsborg 08 (seger 2-0).

Robert Lundström, Vålerengen 12/0
Lundström fortsätter göra målgivande framspelningar. Ny assist från Lundström när laget vann med 2-0 borta mot Sarpsborg 08. Lundström spelade hela matchen.

Marcus Sandberg, Vålerengen 6/0, 2 hållna nollor
Andra nollan i följd för Sandberg när Vålerengen vann med 2-0 borta mot Sarpsborg.

Joakim Wrele, Hödd 19/0
Hödd förlorade med 1-2 mot Kongsvinger. Wrele spelade från start och hela matchen.

Johan Wennberg, Kongsvinger 16/2
Andra målet för säsongen för Wennberg när han gjorde 2-0 i den 38:e minuten i 2-1-segern mot Hödd på hemmaplan. Wennberg spelade hela matchen.

Conny Månsson, Kristiansund 19/0, 8 hållna nollor
Snart uppe i tvåsiffrigt antal nollor, då han höll en ny sådan när Kristiansund vann med 2-0 hemma mot Strömmen.

Liridon Kalludra, Kristiansund 18/0
Kalludra spelade från start och hela matchen när Strömmen besegrades med 2-0.

Rikard Nilsson, Levanger 13/0
Fanns inte med i matchtruppen mot Fredrikstad (seger 1-0).

Sebastian Starkenberg, Levanger 4/0
Tillbaka i matchtruppen men satt hela matchen på avbytarbänken i 1-0-segern mot Fredrikstad.

Marcus Astvald, Levanger 16/0
Spelade från start men byttes ut under matchens sista fem minuter mot Fredrikstad (seger 1-0).

Mathias Carlsson, Levanger 0/0
Får vänta på debuten hos Levanger.

Andreas Peterson, Levanger 18/3
Satt hela matchen mot Fredrikstad (seger 1-0) på avbytarbänken.

Andreas Lindberg, Ranheim 0/0, 0 hållna nollor
Alltjämt tredjemålvakt hos Ranheim.

Andreas Wrele, Raufoss 19/0
Wrele spelade från start och hela matchen när Raufoss förlorade med 1-2 mot Åsane.

Anton Henningsson, Raufoss 5/2
Agerade inhoppare under slutkvarten mot Åsane (förlust 1-2) och hann under den tiden göra Raufoss reduceringsmål till 1-2 i den 83:e minuten.

William Kurtovic, Sandefjord 17/0
Ingen Kurtovic i matchtruppen mot Sandnes Ulf (förlust 0-5).

Pontus Engblom, Sandnes Ulf 19/15
Engblom fortsätter leverera i den näst högsta norska ligan. Två nya mål när laget vann med 5-0 mot Sandefjord på måndagskvällen. Leder nu skytteligan med tre måls marginal.

Martin Falkeborn, Ull/Kisa 2/0 (Utlånad från Lilleström 0/0)
Spelade från start i 0-0-matchen mot Mjöndalen. Utbytt redan tio minuter in på den andra halvleken.

Jesper Andreasson, Ull/Kisa 14/0
Ingen Andreasson synlig i 0-0-matchen mot Mjöndalen.

DANMARK

Johan Larsson, Bröndby 4/0
3-3 blev det för Bröndby mot Midtjylland. Johan Larsson spelade hela matchen.

Gustaf Nilsson, Bröndby 0/0
Har inte återhämtat sig från den skada han ådrog sig i slutet av april.

Robin Söder, Esbjerg 4/0
Första poängen för säsongen för Esbjerg när laget spelade 2-2 mot AGF Århus på måndagskvällen. Söder från start och utbytt på fem minuters tilläggstid.

Robin Olsen, FC Köpenhamn 4/0, 3 hållna nollor
363 minuter var Olsens nolla intakt och det var tidigare lagkamraten Simon Kroon som spräckte den i 1-1-matchen mot SönderjyskE.

Mikael Antonsson, FC Köpenhamn 2/0
Satt hela matchen på avbytarbänken mot SönderjyskE (oavgjort 1-1).

Ludwig Augustinsson, FC Köpenhamn 3/0
Spelade från start och hela matchen mot SönderjyskE (oavgjort 1-1).

Erik Johansson, FC Köpenhamn 3/0
Tillbaka i startelvan och spelade hela matchen mot SönderjyskE (oavgjort 1-1). Drog på sig ett gult kort i den 67:e minuten.

Per Nilsson, FC Köpenhamn 0/0
Utanför matchtruppen mot SönderjyskE.

Johan Dahlin, Midtjylland 1/0, 0 hållna nollor
Efter att ha tillbringat dom inledande matcherna som reservmålvakt på avbytarbänken fick Dahlin chansen mellan stolparna mot Bröndby. Han släppte dock in tre mål i mötet som slutade 3-3.

Kristoffer Olsson, Midtjylland 4/0
Tillbaka i startelvan men utbytt redan tio minuter in på den andra halvleken i matchen mot Bröndby (oavgjort 3-3).

Rasmus Jönsson, Odense 4/0
Jönsson fanns med från start när Odense spelade 0-0 mot Viborg på lördagen. Byttes ut i den 77:e minuten.

Joel Allansson, Randers 4/0
90 minuter på planen blev det för Allansson när Randers vann med 1-0 hemma mot Horsens. Drog på sig ett gult kort i den 46:e minuten.

Mikael Ishak, Randers 3/1
Inget spel hos Randers för tillfället för Isak, då han är i Rio de Janeiro och representerar Sverige i OS.

Viktor Lundberg, Randers 4/1
Säsongens första mål för Lundberg när han gjorde matchens enda mål i den 23:e minuten i 1-0-segern mot Horsens.

Marko Mitrovic, Randers 4/0
Med Isak upptagen med spel i OS fick Mitrovic chansen från start i hans ställe. Byttes ut under slutkvarten. Drog på sig ett gult kort i den 19:e minuten.

Simon Kroon, SönderjyskE 4/2
Kroon fick finna sig i att vara bänkad från start mot FC Köpenhamn. Han kom dock in efter en timmes spel och behövde bara tre minuter på sig för att göra 1-1-målet som också blev slutresultatet.

Markus Holgersson, Ålborg 4/2
Holgersson blev segermålgörare när Ålborg vann med 2-1 borta mot Nordsjälland. Holgersson som spelade från start, gjorde mål i den 90:e minuten.

Niklas Backman, Århus 4/1
Spelade hela matchen när Århus på måndagskvällen spelade 2-2 borta mot Esbjerg.

William Kvist, AB Köpenhamn 0/0
Får vänta ett tag till på debuten för AB Köpenhamn.

Hulusi Dolar, Helsingör 0/0
Fanns inte med i matchtruppen mot Fremad Amager (seger 2-0).

Alexander Fioretos, Helsingör 0/0
Fanns med i matchtruppen mot Fremad Amager (seger 2-0) I skrivande stund har vi dock ingen uppgift på om han fick hoppa in. Vi hoppas kunna berätta det i nästa veckas proffskoll.

FÄRÖARNA

Rasmus Andersson, Skála 2/0
Skala förlorade med klara 0-5 mot KI. Andersson satt på avbytarbänken utan att få hoppa in.

ISLAND

Pontus Nordenberg, Vikingur 14/1
Första målet i den isländska ligan för Nordenberg när han reducerade till 1-2 i den 65:e minuten i bortamatchen mot Valur när lagen möttes i onsdags. Det blev dock en förlust med 1-3 till slut. I söndagens match mot IBV blev det förlust med 0-1. Nordenberg spelade hela matchen. Blev varnad i den 71:a minuten.

FINLAND

Bobbie Friberg da Cruz, IFK Mariehamn 18/0
Mariehamn förlorade med 2-5 mot Helsingfors IFK. Friberg da Cruz spelade hela matchen.

Philip Sparrdal-Mantilla, IFK Mariehamn 17/0
Spelade från start mot HIFK (förlust 2-5). Utbytt i den 81:a minuten.

Josef Ibrahim, IFK Mariehamn 11/0
Satt på avbytarbänken från start mot HIFK. Byttes in under matchens sista halvtimme.

Gabriel Petrovic, IFK Mariehamn 18/0
Spelade från start och hela matchen mot HIFK (förlust 2-5).

Erik Törnros, PS Kemi 0/0
I slutet av förra veckan blev anfallaren utlånad från Dalkurd till Kemi för resten av säsongen. Hann dock inte bli spelklar i tid till lördagens match mot jumbon PK-35 (seger 2-1).

Felix Gustavsson, KPV 12/1
KPV förlorade med 3-5 mot KTP. Gustavsson spelade från start och hela matchen.

BELGIEN

Jacob Rinne, KAA Gent 2/0, 1 hållen nolla
Karriärens första nolla i den belgiska ligan, då han fick vara med om en 1-0-seger mot Genk.

Emir Kujovic, KAA Gent 1/0
För andra matchen i följd fick Kujovic nöta bänk från start och denna gång blev det inget inhopp alls för den svenske landslagsanfallaren och tidigare allsvenske skyttekungen.

Erdin Demir, Waasland-Beweren 0/0
Ingen Demir synlig i 0-2-förlusten mot Zulte-Waregem.

HOLLAND

Mattias Johansson, AZ Alkmaar 0/0
Satt hela premiärmatchen mot Heerenveen (oavgjort 2-2) på avbytarbänken.

Muamer Tankovic, AZ Alkmaar 0/0
Inget spel för Tankovic som är i Brasilien för att representera Sverige i OS.

Simon Gustafson, Feyenoord 0/0
Fanns med på avbytarbänken mot Groningen (seger 5-0) men något inhopp blev det inte.

Pär Hansson, Feyenoord 0/0, 0 hållna nollor
Värvades till Feyenoord i våras för att bli förstemålvakt denna säsong men när säsongen drog igång med match mot Groningen (seger 5-0) var han ändå reservmålvakt på avbytarbänken.

Simon Tibbling, Groningen 0/0
Inget spel för Tibbling som är i Brasilien för att representera Sverige i OS.

Sam Larsson, Heerenveen 0/0
Sjukdom hindrade Larsson från spel mot AZ (oavgjort 2-2) i premiären

Simon Thern, Heerenveen 0/0
Utanför Heerenveens matchtrupp mot AZ.

Arber Zeneli, Heerenveen 1/1
Mål direkt från Zeneli i den första omgången av den holländska ligan. Zeneli utjämnade till 1-1 i den 40:e minuten i 2-2-matchen mot AZ. Byttes ut under matchens sista tio minuter.

Mikael Dyrestam, NEC Nijmegen 1/0
Bänkad från start mot Zwolle men fick hoppa in i halvtid.

Sam Lundholm, NEC Nijmegen 0/0
Satt hela matchen mot Zwolle (oavgjort 1-1) på avbytarbänken.

Ramon-Pascal Lundqvist, PSV Eindhoven 0/0
Fanns med på avbytarbänken mot Utrecht (seger 2-1) men något inhopp blev det inte.

Kristoffer Peterson, Utrecht 1/0
Bänkad från start i 1-2-förlusten mot PSV Eindhoven men fick hoppa in i den 88:e minuten.

ENGLAND

Zlatan Ibrahimovic, Manchester U 0/0
Premier League har premiär 13 augusti 2016.

Kristoffer Nordfeldt, Swansea 0/0, 0 hållna nollor

Sebastian Olsson, Sunderland 0/0

Jonas Olsson, West Bromwich 0/0

Marcus Olsson, Derby 0/0
Derby inledde säsongen med en 0-0-match mot Brighton. Olsson utanför matchtruppen på grund av skadekänning.

Marcus Antonsson, Leeds 1/0
Skyttekung i allsvenskan när han lämnade den. Men det räckte inte långt i den näst högsta engelska ligan. Bänkad från start i premiären mot Queens Park Rangers (förlust 0-3) men inbytt under sista halvtimmen.

Martin Olsson, Norwich 1/0
Från Premier League degraderade Norwich inledde Championship-säsongen på ett storartat sätt genom att vinna med klara 4-1 borta mot Blackburn. Olsson från start men byttes ut tidigt i den andra halvleken.

IRLAND

Armin Aganovic, Galway 6/0
Galway vann med 1-0 hemma mot Dundalk. Aganovic spelade från start och hela matchen och hann med att dra på sig ett gult kort i den 32:a minuten.

SKOTTLAND

Mikael Lustig, Celtic 1/0
Celtic inledde säsongen med en 2-1-seger borta mot Hearts. Lustig spelade från start och hela matchen.

Viktor Noring, Hearts 0/0, 0 hållna nollor
Har tilldelats tröja 13, vilket är en indikation på att han kommer att vara reservmålvakt hos Hearts, vilket fallet också var i premiären mot Celtic (förlust 1-2).

TYSKLAND

Oscar Wendt, Borussia Mönchengladbach 0/0
Tyska Bundesliga har premiär 26 augusti 2016.

Joseph Baffo, Eintracht Braunschweig 0/0
2.Bundesliga har premiär 5 augusti 2016.

FRANKRIKE

Karl-Johan Johnsson, EA Guingamp 0/0, 0 hållna nollor
Franska Ligue 1 har premiär 12 augusti 2016.

Alexander Kacaniklic, Nantes 0/0

Ola Toivonen, Toulouse 0/0

SPANIEN

John Guidetti, Celta Vigo 0/0
Spanska Primera División har premiär 19 augusti 2016.

PORTUGAL

Victor Nilsson-Lindelöf, Benfica 0/0
Portugisiska Primeira Liga har premiär 12 augusti 2016.

ITALIEN

Emil Krafth, Bolgna 0/0
Italienska Serie A har premiär 20 augusti 2016.

Marcus Rohdén, Crotone 0/0

Oscar Hiljemark, Palermo 0/0

Robin Quaison, Palermo 0/0

Samuel Gustafson, Torino 0/0

Pontus Jansson, Torino 0/0

Melker Hallberg, Ascoli 0/0
Italienska Serie B har premiär 27 augusti 2016.

Joakim Olausson, Perugia 0/0

Filip Helander, Verona 0/0

SCHWEIZ

Alexander Fransson, Basel 1/0
Spelar för tillfället inga matcher för Basel, då han är i Brasilien och representerar Sverige i OS.

Kim Källström, Grasshoppers 3/0
Grasshoppers förlorade med 1-2 borta mot St Gallen. Källström spelade sin vana trogen från start och hela matchen.

Alexander Gerndt, Young Boys 1/0
Saknades också i lördagen 4-1-seger mot Thun på grund av skadekänning.

ÖSTERRIKE

Philip Hellquist, Wolfsberger 3/1
Efter två inledande matcher på avbytarbänken fick Hellquist chansen från start mot Josko Ried (seger 1-0). Hellquist spelade hela matchen.

BULGARIEN

Simon Sandberg, Levski Sofia 1/0
Levski Sofia spelade 2-2 mot Lokomotiv Plovdiv i helgen. Sandberg från start men utbytt under matchens sista 20 minuter. Ådrog sig ett gult kort i den 65:e minuten.

GREKLAND

Jakob Johansson, AEK Aten 0/0
Grekiska Super League har premiär 20 augusti 2016.

Jimmy Durmaz, Olympiakos 0/0

Niklas Hult, Panathinaikos 0/0

Marcus Berg, Panathinaikos 0/0

TURKIET

Alexander Milosevic, Besiktas 0/0
Turkiska Süper Lig har premiär 21 augusti 2016.