• Publicerat 11 augusti, 2016
  • Skrivet av Max Richnau
  • 8 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

STOCKHOLM. I tisdags stod det klart att Djurgården värvar den norske backen Niklas Gunnarsson. En spelare som Difs nye tränare Mark Dempsey känner till väl.
– Han kommer att förstärka laget, så det blir viktigt för oss, säger Dempsey till FotbollDirekt.se.

Efter att Djurgården tidigare under transferfönstret värvat Magnus Eriksson, Othman El Kabir och Kebba Ceesay presenterades i förrgår ytterligare en värvning: den norske försvararen Niklas Gunnarsson.

Gunnarsson, som tidigare representerat bland annat Elfsborg, Vålerenga och skotska Hibernian, har skrivit på för två och en halv säsong med Blåränderna och ansluter till laget i morgon, fredag.

Djurgårdens tränare Mark Dempsey, som spenderat flera år som tränare i Norge, menar att han har bra koll på Gunnarsson.

– Jag känner till honom bra från hans tid i Vålerenga. Jag känner hans pappa Ronny ganska bra också. Jag ledde faktiskt en träning för många år sedan i Norge, jag tror Niklas måste ha varit tolv år då, där jag tränade honom. Han är en bra spelare som kan spela på flera positioner. Han kommer att förstärka laget, så det blir viktigt för oss, säger Dempsey till FotbollDirekt.se.

Hade du en del i hans övergång till Djurgården?
– Jag blev tillfrågad om honom, så klart. Jag tror att klubben tittade på honom redan innan jag kom, men jag kunde ändå säga vad jag tyckte.

Gunnarsson är spelklar redan till söndagens möte med Elfsborg hemma på Tele2 Arena.

– Det ger oss alternativ, så det är bra.

Dempsey gjorde sin första match som tränare för Djurgården i måndags mot IFK Göteborg, där det blev seger med 3–1. En seger som bidragit till gladare miner ute på träningsanläggningen Kaknäs.

– Det är klart att alla är gladare efter en riktigt bra seger. Men som jag sa till spelarna: det är bara en seger, nu måste vi använda det momentum och det självförtroende vi har i den svåra matchen mot Elfsborg på söndag. Men vi är i en bättre sits än vi var förra veckan, och det är alltid bra.

Dempsey tog över efter tidigare tränaren Pelle Olsson och gjorde sin första träning med laget torsdag i förra veckan, vilket gör att han lett laget i bara en knapp vecka.

– Det känns som att jag har varit här i ett år, säger han med ett skratt.

Kan du sammanfatta den första veckan du haft i Djurgården?
– Det gått framåt. Jag tycker att det viktigaste ordet är att det har varit positivt, det har gett en positiv effekt. Spelarna har svarat bra och köpt det jag försökt ta med mig hit. Det brukar ofta bli så när en ny tränare kommer in, men inte alltid. Jag har varit i klubbar där det inte hänt. Det är skönt att få en vinst i den första matchen, men det viktigaste är att vi bygger vidare på det nu. Vi vill ha med oss den positiva energin och tron till de resterande 13 matcherna. Det är avgörande. Vi kommer inte vinna varje match, det kommer bli tufft och det kanske även blir några matcher vi förlorar, och då är det viktigt hur vi svarar på det, säger han, och avslutar:

– Vi tar det när vi kommer dit, men just nu är vi på ett okej ställe. Vi vet att vi måste bli bättre, både jag, staben och spelarna vet det. Men om de spelar med entusiasmen och aggressiviteten de gjorde i måndags kommer vi ta poäng, det finns inga tvivel om det. Addera lite mer kvalité och spelarrelationer, då kommer vi ta poäng.

MISSA INTE!
Allt om Djurgården – Gå till FotbollDirekts Dif-sida
Ranégie: ”Det var välbehövligt med ett tränarbyte”
– Faltsetas vill skjuta upp operation – inte avskriven från Elfsborg-mötet

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
TWITTER
FACEBOOK
INSTAGRAM

ELITEFOOTBALLSveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll