• Publicerat 10 augusti, 2016
  • Skrivet av Max Richnau
  • 259 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

Djurgårdens mittfältare Alexander Faltsetas är schemalagd för en knäoperation på fredag, en operation som kommer hålla honom borta från spel i några veckor. Faltsetas hoppas dock kunna skjuta operationen till nästa vecka, och därmed kunna spela i helgens möte med Elfsborg.
– Det har varit med kort varsel nu som vi diskuterar det, säger Faltsetas till FotbollDirekt.se.

Alexander Faltsetas har under den senaste tiden gäckats av problem med ena knät, där en lös benbit orsakat smärta.

– Den glider runt där inne och lägger sig fel ibland, och då gör det ruggigt ont. Ibland känns det helt okej, det är lite från dag till dag och de olika situationerna i matcherna som gör att jag kan bli lite hämmad av det, säger Dif-mittfältaren till FD.

Beslut är nu taget om att 29-åringen ska operera knät för att plocka bort den lösa benbiten, en operation som kommer hålla honom borta från spel runt tre veckor. Just nu är Faltsetas inplanerad att opereras på fredag, men han hoppas nu kunna skjuta på operationen till början av nästa vecka istället.

– Jag väntar på svar och håller på och kollar på om man kan få in den i början på nästa vecka. Men som det ser ut nu är det lite osäkert. Just nu är det fredag som gäller. Sedan vet man ju aldrig, det kan ju gå snabbt det där. Det är det medicinska teamet som har koll på om det går att lösa, säger han.

Blir operationen uppskjuten till nästa vecka är spel i söndagens möte med Elfsborg aktuellt.

– Ja, om den går att flytta kommer jag kunna spela. Men som det ser ut nu är det fredag som gäller.

Har du någon uppfattning om hur stor chansen är att operationen flyttas?
– Det har jag ingen aning om. Det är det medicinska teamet och läkarna som har koll på det. Det har varit med kort varsel nu som vi diskuterar det.

Djurgården kommer närmast från en tung seger hemma mot IFK Göteborg där Faltsetas spelade samtliga 90 minuter, och han medger att det blir surt att snart behöva stå vid sidan i några veckor i och med operationen.

– Ja, så är det ju. Jag tycker att jag gör en riktigt bra insats mot Blåvitt, och jag får en roll som jag passar i, att ligga och balansera, vinna mycket boll och spela enkelt. Det gjorde jag bra. Nu har vi precis fått en ny tränare och vunnit mot Blåvitt hemma, då är det surt att jag måste korrigera problemet jag har i knät.

Faltsetas har startat samtliga matcher på Djurgårdens mittfält i årets allsvenska bortsett från hemmamötet med Gif Sundsvall, då han var avstängd.

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
TWITTER
FACEBOOK
INSTAGRAM

ELITEFOOTBALLSveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll