• Publicerat 10 augusti, 2016
  • Skrivet av Max Richnau
  • 6 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

STOCKHOLM. Lars Saetra har gått från given till petad ur Hammarbys backlinje de senaste matcherna. Nu ger norrmannen sin syn på petningen.
– Det är så klart tråkigt, säger Saetra till FotbollDirekt.se.

Lars Saetra kom till Hammarby från Strömsgodset sommaren 2014, och blev snabbt ordinarie i Bajens backlinje. Sedan dess har Saetra startat som mittback i stort sett i alla ligamatcher – fram till mötet med Gefle för en dryg vecka sedan. Då valde tränare Nanne Bergstrand att peta både Saetra och mittbackskollegan Richard Magyar, och istället satsa på David Boo Wiklander och Joseph Aidoo.

Hammarby vann Gefle-mötet, och i helgens hemmamöte med Kalmar var Saetra på nytt petad.

– Det är så klart tråkigt. Men det är bara att kämpa på, så ska jag ta tillbaka platsen, säger den 25-årige norrmannen till FotbollDirekt.se.

Hur tycker du att det har gått för dig i de matcher du spelat i år?
– Vi har släppt in alldeles för mycket mål. Jag är försvarsspelare och vi ska hålla nollan, så det är dåligt.

Har du pratat om petningen med Nanne?
– Ja, lite grann.

Vad har han sagt?
– Att han ville testa några nya.

I gårdagens U21-match mot IFK Norrköping på Kanaplan, som Bajen vann med 2–0, testades Saetra som defensiv innermittfältare i den första halvleken. Norrmannen är dock osäker på om han kommer att spela på den positionen mer i framtiden.

– Jag vet inte. Jag har spelat en del där när jag varit yngre. Jag gillar den positionen, men är nog bäst som mittback. Men det var kul att testa.

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
TWITTER
FACEBOOK
INSTAGRAM

ELITEFOOTBALLSveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll