• Publicerat 9 augusti, 2016
  • Skrivet av Max Richnau
  • 0 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

STOCKHOLM. Pelle Olsson har lämnat och Mark Dempsey har kommit in som tränare i Djurgården. Det gav effekt direkt när Blåränderna i går slog IFK Göteborg hemma på Tele2 Arena.
– Det var väldigt behövligt att få ett tränarbyte nu, att få in en ny röst, säger Djurgårdens Mathias Ranégie till FotbollDirekt.se.

Efter en period med tunga resultat i allsvenskan stod det i förra veckan klart att Pelle Olsson fick sparken som tränare i Djurgården. In kom istället engelsmannen Mark Dempsey.

I går ledde Dempsey laget i sin första match då IFK Göteborg kom på besök till Tele2 Arena, en match som Djurgården vann med 3–1 efter två mål av Michael Olunga och ett av Mathias Ranégie.

– Det känns givetvis bra, en välbehövlig trepoängare. Det känns skönt att kunna vinna för vår nya tränare i första matchen, och för hela Djurgården. Sedan var det ju i en prestigematch mot Blåvitt också. Det var många grejer som klaffade. Det är glada miner just nu, säger Ranegié till FotbollDirekt.se.

Vad har Mark Dempsey tillfört sedan han kom in?
– Energi. Han är väldigt olik Pelle Olsson. Han är engelsman, högljudd. Man får lite mer frihet. Han väljer ut de elva som ska spela och så får vi gå ut och göra det som vi är bäst på. Jag tycker att han använder allas egenskaper på ett bra sätt.

Behövde klubben ett tränarbyte?
– Ja, det tycker jag.

Hur viktigt var det att få en seger direkt med ny tränare?
– Det var ingenting som man kan förvänta sig, Blåvitt är ju en tuff match. De ligger i toppen och är alltid svåra att möta, och vi hade dessutom lite sargat självförtroende. Men det var väldigt behövligt att få ett tränarbyte nu, att få in en ny röst. Det känns som att vi började om från noll.

Var det ett önskemål från er spelare att byta tränare?
– Nej, men vi är i Sverige. Utomlands kan man trycka på för sådant, inte här. Det är ledningen som får ta ansvar. Men som spelare vet man när det behövs förändring. När man var i läget vi var tycker jag inte att det finns något annat än att byta tränare.

Nu var Ranégie glad över att ge supportrarna en efterlängtad seger.

– Fansen har fått lida oerhört under säsongen. Derbytorskar, förlust mot J-Södra… Fruktansvärda resultat och dålig fotboll. Nu hoppas vi på att vända trenden. Vi gjorde en bra match för publiken, nu hoppas vi fortsätta på det mot Elfsborg, säger Ranegié.

– Nu vänder vi mot Blåvitt på hemmaplan, och publiken älskar det. Det kunde man se. Det var ju kalas för fansen, säger han med ett leende.

Ranégie ser också sin egen insats och målet som lite av en nystart.

– Ja, min säsong har varit upp och ned, med Cypern och frysboxen. Det har varit upp och ner. Men min form känns bättre nu. Jag måste fortfarande bara jobba upp flåset och orka lite mer. Det var ett gött mål att få göra att stå på rätt ställe och trycka in den.

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
TWITTER
FACEBOOK
INSTAGRAM

ELITEFOOTBALLSveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll