• Publicerat 9 augusti, 2016
  • Skrivet av Max Richnau
  • 9 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

STOCKHOLM. Djurgården fick en succéstart med nye tränaren Mark Dempsey, då man tog en efterlängtad trepoängare i gårdagens möte med IFK Göteborg. Dempsey vill dock tona ner sin egen betydelse i segern.
– Det handlar inte om mig, jag har bara varit här i några dagar, säger engelsmannen.

Efter fem raka förluster och elva förluster på de sista 13 matcherna i allsvenskan fick Pelle Olsson i förra veckan sparken från sin post som tränare för Djurgården. In kom istället engelsmannen Mark Dempsey.

I går ledde Dempsey för första gången sitt nya lag i en match – och det blev en succéstart. Djurgården vände ett underläge till en 3–1-seger hemma mot IFK Göteborg, och efter matchen sjöng stora delar av hemmasupportrarna Dempseys namn.

– Det handlar inte om mig, jag har bara varit här i några dagar. Det är spelarna, min assisterande tränare och resten av staben som ska hyllas. Men det är klart att det är smickrande, jag är ju bara människa. Det är klart att det är kul, men vi får se om de sjunger mitt namn och vi förlorar på söndag, säger Dempsey efter matchen.

– Det viktigaste med segern var att det ger tro till klubben, supportrarna och spelarna. Det sista jag ville var att inte vinna i kväll (läs: i går kväll), och sedan vänta på nästa match, och nästa efter det, och så vidare. Nu är vi igång, nu gäller det att bygga vidare på det. Momentum är en häftig grej i fotbollen, och nu har vi momentum. Det är viktigt att vi tar med oss det till söndag.

Hur tycker du att stämningen på Tele2 Arena var?
– Någon sa till mig att det bara var drygt 10 000 på läktarna (13 681), och jag kunde inte tro det. Det var ofattbart bra stämning. Fantastiskt från avspark till slutet. Jag kan inte vänta tills det är fullt och det är fullt ös, det kommer bli otroligt.

I sista matchen under Pelle Olsson spelade Djurgården med en 3-5-2-formation, och det är också en formation Dempsey öppnat att använda sig av i de intervjuer han gav efter att han tagit över Dif. I gårdagens match satsade dock Dempsey på en 4-4-2-formation, något han säger sig vilja satsa vidare på i nästa match mot Elfsborg.

– Jag tyckte att vi hade en eller två spelare för lite för att spela det systemet. Det är ett system som kräver att varje sten är på rätt plats. Alla förstår 4-4-2, jag gjorde bara lite förändringar i det. Så jag kommer inte att förändra en vinnande formation. Om Magnus (Haglund, tränare) i Elfsborg lyssnar vet han nu att vi kommer spela 4-4-2 på söndag.

– Men det handlar inte om spelsystem, det handlar om spelare, avslutar han.

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
TWITTER
FACEBOOK
INSTAGRAM

ELITEFOOTBALLSveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll