• Publicerat 8 augusti, 2016
  • Skrivet av Max Richnau
  • 6 Kommentarer
Foto: Bildbyrån

STOCKHOLM. Michael Olunga fick i kväll göra sina första allsvenska mål när Djurgården tog en efterlängtad seger mor IFK Göteborg hemma på Tele2 Arena.
– Det här betyder en nystart för mig, säger Olunga till FotbollDirekt.se efter matchen.

Med fem raka förluster i allsvenskan och placerade på kvalplats i tabellen ställdes Djurgården i kväll mot IFK Göteborg på Tele2 Arena. Pelle Olsson hade lämnat, och nye tränaren Mark Dempsey fick en drömstart då Blåränderna slog Blåvitt med 3–1. Mathias Ranégie gjorde ett av Djurgårdens mål, medan Michael Olunga gjorde två.

– Jag är superglad, så klart. Det känns bra, tack vare segern. Det var inte en individuell insats som fällde avgörandet, utan ett kollektivt arbete. Alla gav sitt bästa – tränaren, spelarna, supportrarna… Vi ville ha alla tre poäng och fick det till slut, säger Olunga till FotbollDirekt.se i den mixade zonen efter matchen.

Olunga kom till Djurgården inför årets säsong, och har redan hunnit samla på sig en hel del speltid i allsvenskan. Fram till i kväll var kenyanen dock mållös i seriespelet.

– Det här betyder en nystart för mig, för jag har haft en tung tid. Jag bytte från en sämre liga till en liga på en mycket högre nivå. Det har tagit lite tid, men jag tackar bara tränaren för förtroendet och även Mister Bosse Andersson (sportchef i Djurgården). Han finns alltid där för mig och uppmuntrar mig. Jag visste hela tiden att om jag har tålamod och jobbar hårt så kommer min tid komma. Jag tackar supportrarna för att de kom hit och stöttade oss.

– Jag kände mig lättad, för som anfallare ska man göra mål. Visst, även om man inte gör mål kan man spela bra och assistera till mål, men när du gör mål känner du dig lättad och det ger självförtroende. Jag tackar tränaren för förtroendet, för vi har många anfallare i laget. Och tack till alla som tror på mig. Jag ska fortsätta göra mitt bästa och förhoppningsvis göra fler mål framöver.

Olunga firade sitt 3–1-mål med att bjuda på en slags volt.

– Det är mitt unika firande, jag brukar göra det när jag gjort två mål. Jag började fira så när jag var ung, och jag brukar göra en bakåtvolt också.

Hur firar du när du gör hattrick?
– När jag gör tre mål kommer ni få se något nytt (skratt).

Vad betyder segern för er som lag sett till läget ni har i tabellen?
– Segern betyder mycket. Vi vill inte koncentrera oss på tabellen, för vi vill ha fokus på att vinna matcher fram till att vi är säkra. Jag hoppas att vi kan sluta bättre än vad vi gjorde förra säsongen, kanske topp sex.

Olunga väljer också att hylla inramningen som de drygt 13 000 i publiken skapade i kvällens match på Tele2 Arena.

– I dag var det en fantastisk atmosfär. Det har inte varit så här tidigare, förutom på derbyna. Supportrarna sjöng från första till sista minut. De pushade verkligen oss, även när vi låg under körde de på.

Så sent som i onsdags kom Mark Dempsey in som ny tränare i Djurgården efter Pelle Olsson. Olunga berättar om sina intryck av Dempsey från den första veckan:

– Han är en trevlig kille, en cool kille. Ni vet hur engelsmän är (skratt). Han motiverar varje spelare, vill att alla ska jobba hårt och han vill ge alla en bra känsla. Han har varit som en bra pappa för oss och motiverat oss hela veckan. Han sa: ”Det här är upp till oss, inte motståndaren”.

Olunga misstänker att de två mål han gjorde i kväll kommer få eko hemma i Kenya.

– Ja, säkert. Om jag kollar min Facebook nu så har jag nog 60 meddelanden från alla kenyanska journalister. De följer mig verkligen, för jag lämnade som en stjärna där. De följer mig nära, även på grund av att förbundskaptenen i Kenya har fått kritik för att han har tagit ut mig i landslaget när jag inte gjort mål den senaste tiden.

Känner du press hemifrån Kenya att du ska prestera?
– Nej, jag känner inte press. Som spelare är fotboll är ibland en konstig sport. Du kanske inte har tur under en viss period, men har du tålamod och jobbar hårt så kommer det. Det är stor skillnad på allsvenskan och den kenyanska Premier League. Det är en stor grej för mig att bara komma hit och spela för Djurgården. Jag vill ge mitt bästa och lämna Djurgården i en bättre situation än den klubben befann sig i när jag kom hit.

Så var matchen: Kolla in FD:s liverapportering

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
TWITTER
FACEBOOK
INSTAGRAM

ELITEFOOTBALLSveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll