• Publicerat 8 augusti, 2016
  • Skrivet av Max Richnau
  • 8 Kommentarer

STOCKHOLM. IFK Göteborg har haft ett tufft spelschema de senaste veckorna med Europa League-kvalspel parallellt med allsvenskan. Kevin Walker är dock tveksam till att det ger Djurgården en fördel inför kvällens möte mellan lagen.
– Att hoppas på att de kommer vara trötta är inget vi kommer göra, säger Walker till FotbollDirekt.se.

Pelle Olsson har fått lämna tränarposten i Djurgården. I kväll spelar Blåränderna sin första match under nye tränaren Mark Dempsey när IFK Göteborg kommer på besök till Tele2 Arena.

– De hade en tuff bortamatch mot Jönköpings Södra precis som vi hade, men till skillnad från oss lyckades de få in en kvittering i slutet. De är ett bra lag med många verktyg i lådan, som spelar väldigt likt det 4-4-2 vi spelade tidigare. Vi får se vad Mark vill göra med oss. Jag har respekt för deras kvalitéer, men samtidigt måste vi kolla på vad vi kan förbättra hos oss nu. Det handlar mycket om oss, vad vi kan göra bättre och straffa dem med. Det är det vi behöver göra för att gå vidare, säger Djurgårdens lagkapten Kevin Walker till FotbollDirekt.se inför matchen.

Blåvitt kommer från en period med tätt matchande i både allsvenskan och Europa Leauge-kvalet. Djurgården har vilat en vecka sedan sin senaste match, medan Blåvitt i torsdags kväll ställdes mot HJK Helsingfors på bortaplan. Gästerna har också en del skadebekymmer i truppen, men Walker är tveksam till att Blåvitts täta matchande kan bli en fördel för Djurgården i kväll.

– De har ett tufft spelschema, likt det vi hade i våras. De kanske har hunnit vänja sig till det, för då var det tre matcher i veckan för de flesta lag. De borde vara vana vid det här laget. Att hoppas på att de kommer vara trötta är inget vi kommer göra, utan vi ska fokusera på vårat.

FÖLJ FOTBOLLDIREKT FÖR DE SENASTE NYHETERNA OM SVENSK FOTBOLL!
TWITTER
FACEBOOK
INSTAGRAM

ELITEFOOTBALLSveriges bästa statistik-databas för svensk fotboll